Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, kamu görevlilerinde son yıllarda meslek değerlerine karşı kayıtsızlık, performans kuşkusu, yorgunluk, çalışma ortamında uyumsuzluk şeklinde gözlenen tükenmişlik sendromuna karşı “Tükenmişliğe Yönelik Psiko Sosyal Destek Eğitimi” verilmeye başlandı. 

Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim projesi ile Sinop’ta görev yapan kurum çalışanlarına yönelik, iş doyumunu ve psikolojik yaşam kalitesini artırmak amacıyla 5 günlük “Tükenmişliğe Yönelik Psiko Sosyal Destek Eğitimi” veriliyor. 

KUZKA Teknik Destek Programı kapsamında uygulanan eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi, Sinop Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Kadın Konukevi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Sinop Sosyal Hizmet Merkezi ve Boyabat Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapan idareci, meslek, bakım ve temizlik elemanlarından oluşan toplam 250 personel 5 gün boyunca eğitime katılacak. Eğitimci Doç. Dr. Birol Gülnar tarafından verilen eğitimde, çalışanlarda tükenmişlik sendromuna bağlı olarak kişilerde ortaya çıkan çeşitli davranış bozuklukları ile sorunu aşmaya yönelik iş doyumu ve psikolojik yaşam kalitesini artıracak görsel ve akademik bilgiler katılımcılar ile paylaşılıyor. 

Teknik Destek Programı kapsamında KUZKA desteği ile düzenlenen eğitimle, kurumda görevli personelin iş doyumu ve psikolojik yaşam kalitesinin artırılması sonucunda, kurum çatısı altında koruma ve bakıma muhtaç çocuk, kadın, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere sunulan hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor. 
Editör: Vitrin Haber