Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), 9. Kalkınma Kurulu Toplantısı'nı Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda gerçekletirdi. 

9. Kalkınma Kurulu Toplantısı’na Kastamonu’nun dışında Sinop ve Çankırı illerinden de büyük katılım gerçekleşti.

Toplantıda konuşan KUZKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Türkiye’nin dünyada önemli bir aktör ve Ortadoğu’da ki konumunun çok önemli olduğunu belirtti. Geleceği bekleyip görerek izlemenin aksine geleceği belirleyen konumda olmanın gerektiğini belirten İşeri, “Hepimizin bildiği gibi birçok ülke ekonomik açıdan sıkıntı içinde. Önümüzde zorlu bir süreç var” dedi.

Avrupa Birliği’nde (AB) başlayan ekonomik krize de değinen İşeri, ekonomik krizlerle birliğin yapısının sarsıldığını ve birçok ülkede kalkınma hızının düştüğünü vurguladı. Dünyada bu gelişmeler yaşanırken Türkiye’nin önemli bir aktör rol aldığını ifade eden İşeri, “Ülkemizin, Ortadoğu coğrafyasında çok zor bir görev üstlendiği ortadadır” diye konuştu.

Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen toplantıda, 29 Aralık 2011’de Çankırı’da yapılan 8. Kalkınma kurulu toplantısından bu yana gerçekleştirilen ajans faaliyetleri ve 2012’nin ikinci yarıyılında yapılması planlanan faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca ajans Uzmanı Dr. Turgay Yıldız, katılımcılarda tavukçuluk sektörü hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan ‘Tavukçuluk Sektör Analizi’, sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, Dünya’da, Türkiye’de ve bölgede tavukçuluk sektörünün durumu ve geleceği hakkında detaylı bilgiler verildi. Program, 2012 yılı proje teklif çağrısı süreci için kalkınma kurulu Üyelerine anket uygulaması ile devam etti. 

Kalkınma kurulu toplantısına Çankırı Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özcan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı ve KUZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri, KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, TÜİK Bölge Müdürü İsmail Gökalp, ildeki yerel yöneticiler, ajans personeli ve basın mensupları katıldı. 
Editör: Vitrin Haber