Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Uğur Mumcu Meydanında basın açıklaması yapıldı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.  

Ortak basın bildirisini okuyan Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Sinop Başkanı Bilgin Bekiroğlu, kadınların erkek ve devlet şiddetine karşı, hayatlarına, bedenlerine, kimliklerine sahip çıkmak için direndiklerini  söyledi. Bilgin Bekiroğlu; "Özgür ve eşit haklar ile var olmamıza tahammül edemeyen erkek egemen sistemin biz kadınlara dayatıldığı; onlarca yıl verilen mücadeleler sonucu elde ettiğimiz bütün kazanımlarımızın devlet tarafından ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu günlerde; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde, dünyanın dört bir yanında ayağa kalkan kadınlarla beraber 'isyan'ımızı büyütüyoruz. İktidar ve güç uğruna yürütülen savaş ve şiddetin sınırının olmadığını görüyoruz; şiddetin yol açtığı tahribatı bedenimizde, evimizde, sokağımızda, iş yerimizde, ilişkilerimizde, ülke sınırları içinde ve ötesinde; kısacası hayatımızın her alanında hissediyoruz. Biz kadınlar, bırakın politika yapmayı, kendimizi sadece gündelik hayatımızı sürdürmeye çalışırken buluyor ve bunun için de ayrı bir mücadele veriyoruz" dedi.

Tüm tehditlere, katilleri savunan hukuka asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Bekiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Yaşadıkları baskıya boyun eğmeyen, kan ve kin politikalarına rağmen kadın dayanışmasından vazgeçmeyen, bugünü dünüyle bilen, yarını başka türlü hayal eden kadınlar olarak temel haklarımızın gasp edilmesine, olağanüstü hal hukukuyla gündelik hayatımızın cehenneme çevrilmesine, kazanımlarımızın kanun hükmünde kararnamelerle delik deşik edilmesine, şiddet ve nefretin yarattığı sessizliğe, güvencesizliğe, belirsizliğe razı değiliz. Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde, her yıl olduğu gibi sokaklarda, meydanlarda olmaktan vazgeçmiyoruz. O halde de, bu halde de susmuyoruz, itaat etmiyoruz, direnişimizi, dayanışmamızı ve mücadelemizi her halde büyütüyoruz"

Kadınlar daha sonra uzun süre halay çekip oynadı. Etkinlik sırasında güvenlik güçleri çevrede geni güvenlik önlemi aldı. 


 
Editör: Vitrin Haber