Bisiklet tutkunu Ahmet Süğlün 7 Ağustos’ta İzmir’den çıktığı yolculuğunda 2 bin 500 kilometreyi geride bıraktı. Sinop’un da içinde bulunduğu çeşitli illeri bisikletiyle gezen Süğlün, 80 ili kapsayan yolculuğunu 80 günde tamamlamayı planlıyor. Ahmet Süğlün, şuana kadar 2 bin 500 kilometre yol kat ederek Trabzon’a vardı.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kabul edilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkan Ahmet Süğlün, 80 günde Türkiye’nin 81 ilinde pedal çevirme hedefiyle çıktığı yolculukta 24 ili geride bıraktı. 7 Ağustos’ta İzmir’den bisikletiyle yola çıkan Süğlün, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon il sınırlarından geçti. Yol boyunca geçtiği güzergahlarda ilgiyle karşılanan Süğlün, 25 Ekim’e kadar tüm illerin sınırlarından geçmeyi planlıyor. Süğlün, seyahatin rotasını ve seyahat boyunca yaşadıklarını www.bisikletname.com internet sitesinden takipçileriyle paylaşıyor. 

NEDEN 80 İL VE NEDEN 80 GÜNDE?
Yolculuk fikri hakkında bilgi veren Ahmet Süğlün 80 günde Devr-i Alem kitabından yola çıkarak bu geziye karar verdiğini söyledi. Süğlün; “80 günde Devr-i Alem kitabından yola çıkarak böyle bir fikirle “yol bisikletimle” Türkiye’yi turlamaya karar verdim.

Çıkış ilimiz olan İzmir’i saymazsak hedef illerle birlikte 80 farklı ile ulaşmış oluyorum ve toplamda 81 ile tekerlerim değecek. 80 günde olması, aynı zamanda bisikletle yapılacak yolculuğu kısıtlayıcı bir mücadele olacak.
Türkiye’de iller arası bisiklet yol haritası oluşturmak ve iller arası bisikletle seyahat etmenin mümkün olduğunu, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermeyi amaçlıyorum” dedi. 

SİNOP YOLUNDA AMCA SÜRPRİZİ
Bisiklet turu kapsamında geçtiği Sinop-Gerze yolunda yaklaşık 4 yıldır görmediği amcası ile karşılaşan Ahmet Süğlün yaşadığı şaşkınlık ve sürprizi sosyal paylaşım hesabında şöyle ifade etti; “Amcamla kafaları Sinop'ta tokuşturduk. Sinop yokuşunda tırmanıp Gerze’ye doğru giderken 4-5 yıldır görmediğim amcam korna çalıp sağa çekip yavaşladı. Ben de "eyvallah abicim ben bisikletle gidicem" demek için yaklaştığımda ne göreyim. Öz amcam arabanın içinde yüzüme gülüyor. Benim için güzel bir sürpriz oldu. Yolda tekrar karşılaşabiliriz belki.”


 
Editör: Vitrin Haber