Gaziemir’de bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan Sinoplu 17 öğrencinin ‘çevre ve barış’ temalı karikatür ve fotoğrafları ilgi çekti. ‘Ellerimde Barış Çiçekleri’ adlı sergide, Sinop’a kurulması düşünülen nükleer santrale dikkat çekildi.
Bu yıl 19. kez düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, Sinoplu çocukların barış ve çevre temasını işledikleri, yaşadıkları kente kurulması düşünülen nükleer santralin vereceği zarara dikkat çektikleri iki özel sergiye de ev sahipliği yaptı. ‘Ellerimde Barış Çiçekleri’ üst başlığıyla açılan fotoğraf ve karikatür sergileriyle Sinop’un çığlığını İzmir’de duyurmaya çalışan 17 Sinoplu öğrencinin çalışmaları büyük beğeni topladı.

ŞENOL: “GELECEKTEN UMUTLUYUM”
Sergilerin açılışını yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çocukların yetişkinlere göre çevreye ve barışa çok daha fazla duyarlı olmasının, gelecek adına kendisini umutlandırdığını dile getirdi. Başkan Şenol, “Çizdikleri karikatürler ve çektikleri fotoğraflar bana göre mükemmel. Çevre ve barış konusunda harika mesajlar var. Nükleer santralin neden olacağı çevre felaketini farklı bakış açılarıyla ortaya koymuşlar” dedi.

ŞEHRİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK
Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğinde Sinop’u en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyen Sinop Güç birliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir, Sinoplu genç karikatüristlerin eserlerinin büyük beğeni topladığını belirtti. Kökdemir; “İzmir Gazi Emir Belediyesinin düzenlemiş olduğu 23 Nisan Ulus Ve Uluslar Arası Çocuk Festivalinde 9 ülke ve 2 şehir festivale davet edildi. Bu şehirlerden biri olan Sinop, uluslar arası alanda başarılı olan Seyit Saatçi hocamızın eğittiği Sinop güç birliği derneği karikatür grubu ile birlikte fotoğraf sanatçısı sayın Volkan Atılgan  Emek’in  fotoğraf sergisi  ve Volkan Atılgan’ın  eğitim verdiği Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin   onların gözünden sergisi ile,  bu etkinlik kapsamında şehrimizi temsil etmişlerdir. Uluslar arası  arenada hem ülkemiz, hem şehrimiz adına  sanatın bir çok dalında yeteneklerini, katılan tüm ulusların hafızasına kazımışlardır. Bu etkinlikte grubumuzun tamamına desteklerini esirgemeyen Gazi Emir Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Şenol ve ekibine Sinop Güç Birliği Derneği olarak teşekkür ederiz” dedi.

ÖDÜLLÜ KARİKATÜRLER YER ALIYOR
Açılışa, Sinop Güç birliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir, Ayancık Fatih İlkokulu Müdürü Ali Arslan, Sinoplu belgesel fotoğrafçısı Volkan Atılgan Emek ve 6 karikatürist ile 11 fotoğrafçı öğrenci katıldı. Kentin tanınmış karikatüristi Seyit Saatçi’nin Sinop Güç birliği desteğiyle açtığı atölyeye devam eden 54 öğrencinin yer aldığı sergide, Ulaş Uzun,Berru Erdemir ve Kore’de düzenlenen uluslararası yarışmada iki yıl üst üste birincilik kazanan Doğa Yılmaz’ın karikatürleri de bulunuyor.
Editör: Vitrin Haber