Avrupa Birliği Erasmus+ fonlarınca desteklen ve mobilyacılık üzerine çalışan KOBİ’lerde engellilerin istihdamına katkı sunması amaçlanan Avrupalı KOBİ’lerin Engellilerin İstihdamı Konusunda Desteklenmesi Projesinin Madrid toplantısı  22-23 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

Proje kapsamında üretilecek dördüncü öğrenme çıktısı olan işverenler için engellilerin istihdamı konulu elelektronik öğrenme içeriği ile ilgili görev paylaşımı gerçekleştirildi. 
Sözkonusu proje, engellierin istihdam edilmesi ile ilgili olarak KOBİ’lerin eğitilmesini öngörüyor. Bu kapsamda ortak ülkelerde bu tür kaynakları bir çatı altında toplayan sanal bir kütüphane oluşturulmuştu. Şimdi ise bir elektronik öğrenme içeriği geliştiriliyor.  10 farklı üniteden oluşacak elektronik öğrenme içeriği engellileri işyerine adapte edebilmek için KOBİ’lerin bilmesi gerekenleri içerecek nitelikte olacak. Projedeki hedef sector ise mobilya sektörü.
Mobilyacılık üzerine çalışan KOBİ’lerde engellilerin istihdamına katkı sunması amacıyla hazırlanan ve yaklaşık 1 sene daha devam etöesi planlanan projede ülkemizi engelliler adına Sinop Spastik Çocuklar Derneği temsil ediyor. 
Avrupa Birliği Erasmus+ fonlarınca desteklenen projenin ortakları ise şunlar: İngiltere’den  BFM LTD isimli mobilyacıları temsil eden şemsiye organizasyon. İngiltere’den Searchlighter Services Ltd, isimli danışmanlık ve proje firması. İspanya’dan  Asociacion Empresarial De Investigacion Centro Tecnologico Del Muebley La Madera De La Region De MURCIA isimli mesleki eğitim merkezi. Yine İspanya’dan mobilya ve doğramacılık öğretmenleri sendikası. Portekiz’den Peyzaj ve Sosyal Planlama üzerine çalışan bir danışmanlık firması.



 
Editör: Vitrin Haber