Derneğin toplantı salonunda gerçekleşen kongrede 8 yıldır başkanlık görevini yürüten İstanbul Türkelililer Derneği Başkanı Esat Yıldırım, kongrede aday olmadı.
Tek adayın aday olduğu kongrede, Selim Üstündağ İstanbul Türkelililer Derneği’nin yeni başkanı seçildi.

Esat Yıldırım, yaptığı açıklamada, 8 yıldır yürüttüğü başkanlık görevinde Türkeli’ni en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Yıldırım, çeşitli etkinliklerle İstanbul’daki Türkelili hemşehrilerimizi bir araya getirdiklerini belirterek, “İlçemiz insanını gurbette en iyi şekilde temsil ederek, çeşitli programlarla hemşehrilerimizi bir araya getirmeye çalıştık. Türkelililer Gecesi, Hıdırellez Şenlikleri, Anneler Günü etkinlikleri, iftar programları gibi birçok programlarla gurbetteki insanlarımızın beklentilerini karşılamaya çalıştık.

Bu 8 yıllık sürede de çok güzel arkadaşlıklar edindim. Bugünün en anlamlısı da kıymetli üyelerimizce derneğin onursal başkanı olarak seçilmem oldu. Herkese görev süresince bizlere ve güzel hizmetlerimizi desteklemelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yeni başkan seçilen ve ilçeye bağlı Yeşiloba köyünden. 8 yıldır derneğin başkan yardımcılığı görevinde bulunan Selim Üstündağ, yaptığı konuşmada, başkan seçilmesinden dolayı dernek üyelerine teşekkür etti. Üstündağ, üyelerin destekleriyle derneği yapacakları hizmetlerle uçuracaklarını belirtti.
turkelihaber.com
Editör: Vitrin Haber