Sinop'ta İlim Yayma Cemiyeti üyeleri ve aileleri, düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. 
Öğretmenevinde gerçekleştirilen programa; üyeler ve ailelerinin yanı sıra; AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, STK temsilcileri de davetli olarak katıldı.

AMACIMIZ VATANINI VE MİLLETİNİ SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEK 
Kahvaltı ardından davetlilere hitap eden İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şubesi Başkanı Hakkı Bafralı, tüm katılımcılara icabetlerinden dolayı teşekkür etti. İlim yayma Cemiyeti hakkında bilgi veren Bafralı, İlim Yayma Cemiyetinin 68 mümtaz hayırsever ve vatanperver insan tarafından, millî ve manevî değerleri ihya ederek geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştırmak için 11 Ekim 1951 tarihinde kurulduğunu hatırlattı. Cemiyetin amacını anlatan Bafralı; "Ülkemizin kalkınmasına; milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaktır" dedi. Program hakkında da bilgi veren Bafralı sözlerini şöyle tamamladı; "Üyelerimizi tanıştırma ve istişare etmek amacıyla bu etkinliğimizi düzenledik ve bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Tüm katılımcılara şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim” 
DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SÜRECEK
Programda konuşan 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş'te birer konuşma yaptı. Cengiz Tokmak konuşmasında; “Bu gün böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluyum. Sinop’ta son yıllarda bu tür dernek ve vakıfların sayıları çoğalmaktadır. Milli ve manevi değerlere sahip çıkacak nesiller yetiştirmek amacındaki derneklerimize, vakıflarımıza her zaman destek vereceğiz.” diye konuştu. 

BİR NESİL KENDİ DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Maviş; “Bu gün burada güzel bir toplulukla, güzel bir gaye için bir aradayız. 1951 yılında başlayan kutlu ve tarihi yürüyüşün adı, bu uğurda nice kahramanların çabasıdır ilim yayma cemiyeti. Milletimiz kendi değerlerini yaşatmak için mücadele verdi. İlim yayma bu misyonun mücehhez hale dönüşmüş şeklidir. İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluş amacı bir nesli kendi değerleri ile buluşturmaktır. Kendi değerleri ile barışık bir nesil Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asımın Nesli’ dediği, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘konferanslarında’ bahsettiği, Sezai Karakoç’un ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’  adlı eserinde özlemini duyduğu gençliktir” ifadelerini kullandı. 
Nazım Maviş sözlerini şöyle tamamladı; “Bu milletin temsilcileri olan sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye’de vesayet düzeni ve darbelerin geri gelmemesi için dimdik durmaya ihtiyaç var. Hepimiz bütün sıfatlarımızdan sıyrılarak bu davaya hizmet etmeliyiz. İlim Yayma Cemiyeti olarak Sinop, Ayancık ve Boyabat’a birer öğrenci yurdu kazandırmalıyız. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için önce inanacağız, birlik olacağız, kardeş olacağız ve birbirimize destek olacağız” 

Editör: Vitrin Haber