İnegöl İlim Yayma Cemiyeti, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde başarılı olan öğrencileri, Karadeniz turuna çıkardı. Ankara’dan başlayan gezi sırasıyla, Çorum, Amasya, Bolu, Samsun, Ordu, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Giresun, Trabzon, Rize’de son buldu.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Müdürü Mehmet Yurttutan, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde başarılı olan öğrenciler ile birlikte, Karadeniz Kültür gezisi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Yurttutan; “Öğrencilerimiz ile bu yaptığımız gezide, Karadeniz kültürü ile batı kültürünü kıyaslama fırsatımız oldu. Gezmiş olduğumuz şehirlerde bizleri, İlim Yayma Cemiyeti şubelerimiz en güzel şekilde ağırlayıp ikramlarda bulundular. Bu gezilerimizdeki amacımız öğrencilerimizin birbirleri ile kaynaşmasını ve farklı kültürleri tanımasına olanak sağlamaktı. Bu amacımıza da ulaştığımızı umuyorum. Bizler İlim Yayma Cemiyeti olarak amacımız, ülkemizin kalkınmasına milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen koruyan geliştiren vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunan bir kurumuz. Gezilerimizin gerçekleşmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize ve hayırseverlerimize canı gönülden teşekkür eder, Allah onlardan razı olsun” diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber