CHP Sinop İl Başkanlığı, düzenlenen basın açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen terör saldırısını kınadı. Uğur Mumcu meydanında bir araya gelen CHP üyeleri attıkları sloganlarla teröre ve terör yanlılarına lanet okudu. Yağan yağmura rağmen yoğun katılımın olduğu etkinlikte konuşan CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Bu tür saldırıların kendilerini asla yıldıramayacağını belirten İl Başkanı Ayhan, bu tür saldırıları yapanların da emellerine ulaşamayacağını söyledi.

Ayhan; “Dün; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırı, aslında sadece Genel Başkanımıza yapılmamıştır. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyetine, hür demokratik parlamenter sisteme, sosyal hukuk devleti olma özlemine, demokrasiye ve aydınlık geleceğe dair umutlarımızı yok etmeye yönelik bir saldırıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki hain emellerinizi asla ve asla hayata geçiremeyeceksiniz. Çağdaş Türkiye’yi inşa etme yolunda mücadele eden hiçbir Cumhuriyet Halk Partiliyi korkutamayacak, yıldırmayacak ve sindiremeyeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi balo salonlarında, otel lobilerinde kurulmuş bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında, kan ve gözyaşıyla kurulmuş bir partidir. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışan hainler bunu unutmuş olmalısınız. Bir şeyi daha unutmuş olmalısınız ki; Bizler Mustafa Kemalin Askerleriyiz. 


Yine dün ki hain saldırıda hayatını kaybeden Askerimiz Fatih Çaybaşı kardeşimize Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Fatih kardeşimizin annesine buradan seslenmek istiyorum. Acınızı tarif etmek mümkün değil, evladınızı kaybettiniz ancak şunu bilmenizi isterim ki Türkiye’nin dört bir yanında binlerce Fatihiniz var. Artık hepimiz birer Fatihiz, hepimiz senin evladınız” dedi. 

BU SALDIRI CUMHURİYETİMİZE VE DEMOKRASİMİZE KARŞI DÜZENLENMİŞ HAİN BİR SALDIRIDIR

Açıklamasında CHP’nin tarihte defalarca bu tür saldırılarla karşılaştığını söyleyen İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırının geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhuriyete ve Demokrasiye karşı düzenlenmiş hain bir saldırı olduğunu belirtti. Ayhan; “Geçmişte de partimizin Genel Başkanlarına suikastler düzenlenmiştir. Haziran 1926’da İzmir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 1977’de yine Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit’e karşı suikast girişiminde bulunulmuştur. Dün Artvin’de Genel Başkanımıza yapılan saldırı geçmişteki örneklerde de olduğu gibi Cumhuriyetimize ve Demokrasimize karşı düzenlenmiş hain bir saldırıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkenin geleceği zora düştüğü zaman her şeyi bir kenara bırakarak, ülkenin geleceğini savunan, Cumhuriyeti kuran, Mustafa Kemal Atatürk geleneğinden gelen bir partinin mensuplarıyız. Artvin’de suikast girişiminde bulunanlar, bilsinler ki her saldırı, her baskı bizleri birbirimize kenetliyor.Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmeyeceğiz” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZIN SAÇININ TEK BİR TELİNE ZARAR VERENE BU ÜLKEYİ DAR EDERİZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Kılıçdaroğlu’nun saçının tek bir teline zarar verene bu ülkeyi dar edeceklerini söyledi. Ayhan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Genel Başkanımıza yapılan hain saldırıyı kınıyor, sonuna kadar Sayın Genel Başkanımızın yanın da olduğumuzu ve saçının tek bir teline zarar verene bu ülkeyi dar edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Genel Başkanımızdan en genç üyemize kadar hep birlikte demokrasi ve cumhuriyet mücadelemize devam edeceğimizi ve bu uğurda canımız dahil her şeyimizi feda etmeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu ülke de laik cumhuriyeti demokrasiyi, insan haklarını, Mustafa Kemal’in ilke ve devrimlerini savunmak suçsa ve ölüm nedeni ise her Cumhuriyet Halk Partili; Genel Başkanımızın yanın da yer alacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu saldırı hem istihbarat zafiyetini hem de terör örgütlerinin ülkemizde elini kolunu sallayarak gezdiğini bir kez daha göstermiştir.

PKK’nın diğer terör örgütleriyle birlikte Karadeniz’e açılma doğrultusunda bölgede yuvalandığı halde, gerekli önlemlerin yeterli seviyede alınmamış olması, bu olayın yaşanmasına sebep olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devleti, olarak Ana muhalefet partisi liderini koruyamazsanız bizler gençlik kollarımızla, örgütlerimizle Genel Başkanımızı koruruz. Her attığı adım da onun yanın da binlerce gençle Türkiye’yi adım adım gezmeye de hazırız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre karşı tavrımız açık ve nettir. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin peşinen karşıyız. Gerek 17-25 Aralık sonrası gerekse 15 Temmuz darbe girişimi sonrası AKP ve FETÖ’nün rant savaşı nedeniyle bu ortamda dimdik ayakta duran tek bir güç vardır. O da Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece korku yoktur Bizler ülkede korkuyu yenecek korkunun duyulmasını engelleyecek en büyük gücüz.

Bu terör eylemlerinin amacı vatandaşı evine, siyasetçiyi Ankara’ya hapsetmektir. Bu amaca boyun eğmeyeceğiz. Sokakları terk etmeyeceğiz, meydanları kimseye teslim etmeyeceğiz.”
Düzenlenen basın açıklamasına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop Eski Milletvekili Özer Gürbüz, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu ile çok sayıda partili katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber