Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen; "Yıllardır nice vekiller geldi geçti. Kim nasıl bir iz bırakmışsa o özellikleri ile hatırlanmaktadır. Sayın iktidar milletvekilimizden taleplerimiz var" dedi. 
Türk Eğitim Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarıyıl döneminin başlaması nedeniyle açıklama yaptı. Sendika olarak yeni dönemin başarı ve mutluluk getirmesini dileyen Turgay Şen, açıklamasının devamında AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'ten taleplerini sıraladı.

HUZUR GERİ GELMELİ
Sinop'un tüm okullarında, eğitim kurumlarında huzurun geri gelmesini, başarı, tecrübe ve liyakata saygı duyulmasını ve adaletin tekrar tesis edilmesini isteyen Turgay Şen şunları söyledi; "Öncelikle bu vesile ile, İktidar partisinin Sayın Vekiline büyük görevler düştüğünü hatırlatmakta fayda görüyoruz. Yıllardır nice vekiller geldi geçti. Kim nasıl bir iz bırakmışsa o özellikleri ile hatırlanmaktadır. 

LÜTFEN DİĞERLERİNDEN FARKLI OLUN!
Sayın Vekilimizden Eğitim sendikası olarak talebimiz şunlardır; Lütfen diğerlerinden farklı olun. İlin tamamının vekili olduğunuzu unutmadan sendikalara eşit mesafede olun. Bu ilde defalarca mahkemeler kazanan yöneticiler görevlerine iade edilmiyor. Her mahkeme kaybı devlete maddi külfet getirirken, yargı kararlarına uygun davranılmayışı da mağdurlarda derin yaralar bırakmaktadır. Adaletin gereğinin yerine getirilmediği bir yerde, eğitimde barış sağlanmaz, huzur tesis edilemez. Adaletin, huzurun, iç barışın olmadığı yerde de başarıdan bahsedilemez. Türkiye de eğitim kalitesinin yükselmesi hususunda fikir ve proje üreten en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan sendikamız; geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim imkânlarından faydalandırılması için mücadelesini vermektedir. Çalışanların haklarının iadesinde veya liyakata uygun davranılmasında sendikal ayrım yapan siyasi iradenin ve makam sahiplerinin unutmaması gereken bazı şeyler vardır. 'Helal, haram, kul hakkı, mesleki ahlak'  Sakın 'biz böyle bir ayrım yapmıyoruz' demeyin. Günaha girmiş olursunuz. Bakınız acımasızca yöneticiler görevden alındı, oluşturulan mülakat komisyonları marifetiyle yerlerine başkaları görevlendirildi. Öğretmenler, öğrenciler, veliler herkes huzursuz edildi. Yaklaşık iki yıldır  işlenen bu bürokrasi cinayeti sonrası durum her geçen gün daha da vahimleşiyor.
 
HAKSIZLIKTA ISRAR EDİLMESİN!
Eğitimde geldiğimiz nokta da şu: TÜİK verilerine göre Sinop 2012 'de SBS'de 28. Sıradayken 2015'te TEOG’da 52. üniversite sınavlarında da 54.sıraya kadar geriledi. Bu şehrin çocuklarına yazık etme hakkına kimse sahip değildir. Artık biat edenin göreve geldiği değil, liyakatın, çalışkanlığın ve başarının ön planda tutulduğu bir anlayış istiyoruz. Yani adalet, sadece adalet istiyoruz. Haksızlıklarda ısrar edilmesin istiyoruz. Kanunsuz icraatlarda ısrar edilmesin istiyoruz. Hukuksuzluklarda ısrar edilmesin istiyoruz. Şu da bilinmelidir ki hakim gücün 'bir şekilde' yanında yer alarak elde edilecek makamlar meşru olsa bile kamuoyunun vicdanında şaibeli olmuştur ve olacaktır. Sayın Vekilim, Yalan dünyanın bazı görevlerinde yetki sizin ve makam sahibi bürokratlarınızındır. Ancak unutmayın ki hüküm sadece ve sadece yüce Allah’ındır. Ayrıştırmanın, hukuksuzlukların, haksızlıkların son bulmasını diliyoruz"
Editör: Vitrin Haber