Sinop Üniversitesi 4. Geleneksel Hamsi Şenliği, binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinliğe; Sinop Vali Vekili Mehmet Tanışır, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Kurum Amirleri, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Akademik-İdari Personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİLER, KUDÜS’Ü UNUTMADI
Programın başında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etme kararına duyarsız kalmayan öğrenciler, “Kudüs Onurumuzdur”, “Kudüs Müslümanların Kalbidir” yazılı pankart ve dövizler açarak tepkilerini ortaya koydular.
Öğrenciler adına basın açıklamasında bulunan Öğrenci Konsey Başkan Vekili Sefa Gebeş, ABD’nin bu kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, Kudüs’ün Müslümanların onuru olduğunu ifade etti.
Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da öğrencilere Kudüs konusundaki duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, ABD'nin Kudüs'ü başkent ilan etme girişimi ve büyükelçilik açma kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

Konuşmasında öğrencilerin Sinop Üniversitesi hakkındaki memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bizler Sinop Üniversitesi yöneticileri olarak öğrencilerimizin daha rahat ve daha konforlu bir ortamda nitelikli bir eğitim alabilmesi için çalışıyoruz. Sizin de gayretli çalışmalarınız bizim azmimizi artırıyor. Bugün sınav stresinden uzaklaşmanız, kaynaşmanız amacıyla düzenlenen 4. Geleneksel Hamsi Şenliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor; yaklaşan final sınavlarınızda başarılar diliyorum” dedi. Rektör Dalgın ayrıca Üniversite 4. Geleneksel Hamsi Şenliği’ne sponsor olan Nüans Müzik, Mina Elektrik ve Yıldız Su Ürünleri’ne de destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ızgarada pişirilen yaklaşık 2 ton hamsi öğrenciler ve katılımcılar tarafından kısa sürede tüketildi. 

4. Geleneksel Hamsi Şenliği’nde ızgaranın başına geçen Sinop Vali Vekili Mehmet Tanışır, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş ve protokol üyeleri, öğrencilere hamsi ikram etti.
Geleneksel Hamsi Şenliği, 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Programda, Sinop Üniversitesinde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler, sergiledikleri halk oyunları gösterileri ile büyük beğeni topladı.
Sinop Üniversitesi 4. Geleneksel Hamsi Şenliği, Üniversite öğrencilerinden oluşan Grup Pranga, Grup Leta Çima ve Yerel Sanatçı Yılmaz Küçük tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber