İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Sinop Şubesi genel kurulu Otel Mola'da yapıldı. Açılış ve yoklama ardından başkanlık divanının seçimi yapıldı. Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan'ın divan başkanı olduğu genel kurulda divan üyeliklerini ise Hüseyin Şen ve Cengiz Keskin yaptı.

Divan Başkanı Mustafa Aslan yaptığı açılış konuşmasında, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. 135 ülkeyi ve kıtaları aşan bir yelpazede faaliyet gösteren İHH'nın önemli bir hizmeti ifa ettiğini kaydeden Aslan, "Değerli arkadaşlar bu vazifeyi bize verdiğiniz için teşekkür diyorum. Kongremizin ve yeni yönetimimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kaybedeni olmayan bir kongredir. Hayırlı olsun" dedi. 

Yönetim kurulunun faaliyet, hesap ve denetleme raporları görüşüldü. Daha sonra seçimlere gidildi. Genel kurula eski başkan Sefa Yalın tekrar aday olmazken, seçimlere tek listeyle giren Başkan Cemalettin Koca, oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi. 

YENİ YÖNETİM
Cemalettin Koca başkanlığındaki 9 kişilik yeni yönetim ise şu şekilde oluştu; "Yönetim Kurulu Asil: Kadir Bilgili, Hasan Tüyüboz, Mustafa Demirel, Kazım Taşkan, Bekir Kaya, Doğan Fırıncı, Seyit Ali Çetin, Mustafa Kahramanlar. Denetim Kurulu Asil: Engin Balcı, Serkan Perçin, Cavit Üçüncüoğlu"

BU BİR HAYIR KÖPRÜSÜDÜR
Tüm üyelere desteklerinden dolayı teşekkür eden İHH Sinop Şube Başkanı Cemalettin Koca, amaçlarının İHH'nın 5 kıtada 135 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olduğunu hatırlattı. Cemalettin Koca; "İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, dünyanın herhangi bir yerinde darda kalan, dara düşen tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek için 1992 yılından bu yana çalışmakta. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıta da 135 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Amacımız tüm dünyada yaptığımız gibi Sinop'ta da hayırda öncü olmak, mazlumun sesi olmaktır. Sinop'ta da bu gönüllülük esasına göre en güzel şekilde hizmetlerimizi devam ettirmek arzusundayız. Güzel bir yönetim oluşturduk. Sinop'umuza hayırlı olsun" dedi. 

TARİHİ MEDRESEYE GERÇEK KİMLİĞİNİ VERİN!
Bu arada yeni yönetim tarafından yapılan ilk açıklama ise, Sinop Pervane Medresesi hakkında oldu. Yapılan açıklamada, 1262 yılında şehrin ikinci defa alınışı anısına Selçuklu Veziri Muinüddin Süleyman Pervane tarafından inşa ettirilen tarihi binanın niçin yapıldığının sorgulanması gerektiği bildirildi. Binanın yüzyıllar boyunca ilim yuvası olarak eğitim faaliyetlerinde kullanıldığı hatırlatılarak, tarihi mekanın bir an önce asli hüviyetine kavuşturulması istendi. 

Program Kefevi Camisi İmam Hatibi Engin Balcı tarafından okunan dua ile son buldu.  

 
Editör: Vitrin Haber