Ramazan ayında kan bağış oranın düşmesine bağlı olarak, kan stoklarındaki azalma üzerine Sinop Kızılay Kan Alma Birimi tarafından vatandaşlara 'ACİL' çağrıda bulunuldu. Sinop Kızılay Kan Alma Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Muharrem Coşkuner, iftardan sonra da kan alma işlemlerinin sürdüğünü açıkladı. 

STOKLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ VAR
Kan stoklarında büyük düşüş yaşandığını kaydeden Dr. Muharrem Coşkuner açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Biliyorsunuz birimimizde Kızılay olarak kan bağışlarını kabul ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında kan bağışlarında ciddi düşüşler meydana geliyor. Bölgemize bağlı 5 il var. Bunların kan ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Son aldığımız mailde kan bağışında çok ciddi düşüş olduğu ve stokların da erimeye başladığı haberi geldi. O yüzden; devlet hastanelerimizin ve özel hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamak için Ramazan ayı içerisinde tüm bağışçılarımızı ve şu ana kadar bağışçı olmayan vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. 

RAMAZAN MESAİSİ UYGULUYORUZ
Vatandaşlarımız Ramazan ayında 'oruç tutuyoruz' diye gelmek istemiyorlar. Biz de Ramazan'da oruç tutan vatandaşlarımız gelebilsinler ve bağışlarını yapabilsinler diye, öğleden sonra 15:30'da mesaiye başlıyoruz, 20:00'a doğru mola veriyoruz, 21:15'den itibaren 23:30'a kadar kan bağışı kabul ediyoruz. O yüzden oruç tutan ya da tutamayan tüm vatandaşlarımızı kan bağışı için Sinop Kan Alma Birimi'ne davet ediyoruz" diye konuştu.  
Editör: Vitrin Haber