Sinop’ta yaşayan bir vatandaş, bir bölümü kendisine ait olan caddeyi mahkeme kararı ile trafiğe kapattırdı.

Sinop’un Gelincik Mahallesi Ahmet Muhip Dıranas Caddesi’nde arsası bulunan 90 yaşındaki İbrahim Topal, 31 yıl önce 600 metrekarelik arsasının 300 metrekarelik kısmını pazar yeri olarak belediyeye hibe etti. Arsasının kalan bölümü ise o zamanın yetkililerince yol olarak yapıldı. Belediyeden hakkını alamayan İbrahim Topal, verdiği hukuk mücadelesini kazanarak, yolun kendisine ait olan bir şeridini trafiğe kapattı.

Topal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “O zamanlarda ihtilal olmuştu, o yerimiz de parsellenmişti. O zamanın belediye başkanı bana ‘o arsayı pazar yeri için ver’ dedi. Arsada bir de okul vardı ve mahkemelik olmuştu ama okul yapılmıştı. Benden o zaman pazar yeri için arsa istenince ben de verdim. Bahsi geçen arsada ise binalarım vardı, yol geçmesi için yıktırmıştım. O zaman bana ‘hesabını veririz’ demişlerdi. 31 sene oldu ama belediye hala 300 metrekare arsam için bir şey yapmadı. Yolda 300 metrekare ve pazar yeri olarak verdiğim arsa 300 metrekare. Yani 31 senedir 600 metrekare arsa sallanıp duruyordu. Ben de mecbur kaldım, mahkemeye verdim ve kazandım. Temyize gönderdiler, onu da kazandım.”
“YOLU KAMULAŞTIRACAĞIZ”
Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Fahri Köşteoğlu ise şunları söyledi: “Bahsi geçen yol yaklaşık 30 yıllık bir yol. O zamanlarda belediyenin kamulaştırması yoktu. Maalesef Sinop’ta bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Vatandaşın mahkemeyi kazanması ile yol trafiğe kapandı. Ancak belediye olarak o yolu mutlaka kamulaştıracağız.”

İHA