Almanya’nın Hamburg kentinde 2010’da kurulan Hamburg Türk Basın Birliği’nin başkanlığına ASİDER yönetim kurulu üyesi de olan Sinoplu Gazeteci Erdal Altuntaş seçildi.

Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB), gerçekleştirdiği Genel Kurul'la yeni yönetimini belirledi. Süleyman Kayhan'ın başkanlığında Ali Akdemir ve Fehime Şahin'den oluşan Divan Kurulu'nun kurulmasının ardından derneğin faaliyet ve mali raporu okundu. Mickley's Salatbar adlı restoranda yapılan genel kurulda, eski yönetimin aklanmasının ardından yeni yönetimin seçimlerine geçildi. Seçimler sonucunda tüm üyelerin ortak olarak belirlediği Türkiye ve Post Gazetesi Kuzey Almanya Temsilcisi Erdal Altuntaş oybirliğiyle dernek başkanlığı görevine getirildi. 

Genel kurulda Adil Yiğit, başkan yardımcısı seçilirken Yönetim Kuruluna ise Nebahat Uzun, Ertaş Akçelik ve Süheyla Kaplan, yedek üyeliğe İkbal Özakıncı ve Sedat Açıkbaş seçildiler. Denetleme Kurulu ise Mustafa Akpolat, Kadir Taçgın ve Ali Akdemir'den oluştu. HTBB'yi ileriye taşımak için birlikte çalışmanın önemine dikkat çeken Başkan Altuntaş, "Tüm arkadaşlarımızı kucaklayıcı, birleştirici çalışmalarla derneğimizi ileriye taşıyalım. Sadece yönetime seçilenlerin değil, derneğimizde üye olan herkesin yapıcı desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. ASİDER’in de yönetim kurulunda görev alan Sinoplu Gazeteci Erdal Altuntaş, 2 yıllık görev süresince derneğin 4 yıllık faaliyetlerinin yer aldığı bir bülten hazırlama düşüncesi olduğunu belirterek toplumsal konularla ve gazetecilerin sorunlarıyla ilgili de panel yapma düşüncesi olduğunu söyledi. 

Editör: Vitrin Haber