Sinop Nükleer Karşıtı Platform Derneği Avukatı Mehmet Horuş, Sinop Nükleer Santrali'nin iptali için açılan ve Samsun İdare Mahkemesi'nde görülen davanın ardından Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye'nin nükleer maceraya sürüklenmek istendiğini iddia eden Horuş, "Türkiye nükleer bir maceraya sürüklenmek isteniyor. Bu kadar büyük bir proje, çevre düzeni planlarında görünmüyor. Israrla kasıtlı şekilde gizleniyor." dedi.

Bugünkü davanın konusunun 25 bin ölçekli çevre düzeni planında Sinop Nükleer Santrali’nin yer almaması olduğunu anlatan Horuş, şunları kaydetti: "Buna karşı açtığımız davanın ilk duruşmasıydı. Konu bizim açımızdan çok net, nükleer santralin gizlendiği bir çevre planı yapılamaz. Bütün bu teknik sunumlardan sonra biz bilirkişilerin incelemesi neticesinde öyle karar verilmesini talep ettik. İdare Mahkemesi duruşma bitince kararını açıklamadı. Daha sonra gerekçeli kararını yazılı olarak açıklayacak. Ortalama bir-bir buçuk ay sonra olacak. Mahkeme bizim amacımızı anladı, daha kapsamlı bir bilirkişi ekibi ile bu davayı karara bağlamasını bekliyoruz. Sinop'ta hukuktan vazgeçmeyeceğiz, mücadelemiz devam edecek."

 
Editör: Vitrin Haber