Demirci köyü Balıkçı Barınağı İdari Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Açılış törenine Sinop Valisi Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Sinop Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu Çelik, İl Tarım ve Hayvancılık şube müdürleri ve çalışanları, su ürünleri kooperatiflerinin başkan ve yönetimleri ile balıkçılar katıldı.
 
AMACIMIZ HİZMETİ BALIKÇININ AYAĞINA GÖTÜRMEK
Kurdele kesimi sırasında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi, amaçlarının devletin hizmetini balıkçıların ayağına götürmek olduğunu söyledi. Gelişen teknoloji ve günün ihtiyaçlarına göre, kamu yönetimimin de kendini yeniden yapılandırdığına dikkat çeken Ramazan Çelebi; "Bunlardan en önemlisi de hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi. Bu yönüyle biz, Avrupa Birliği uyum mevzuatı çerçevesinde devletin hizmetini balıkçının ayağına götürmeye yönelik bir program başlattık. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de balıkçılık idari ve hizmet binaları. 

ŞU ANA KADAR 43 BİNA HİZMETE GİRDİ
Bu çerçevede şu ana kadar Demirci köyü Balıkçı Barınağı ile birlikte 43 tane balıkçı barınağını hizmete açmış bulunuyoruz. Bu balıkçı barınaklarında vatandaşlarımızın, balıkçılarımızın ihtiyaçlarını, denizden çıktıkları yerlerde, limanlarda karşılayabilmek için bu hizmetleri çok önemsiyoruz. Bunu yaparken bir kaç tane hedefimiz var. Bunlardan en önemlisi, biz denizlerimizden ne avlıyoruz?, ne alıyor ve ne satıyoruz? Bunun izlenebilmesi, bunun takibi için, avcılık verilerinin, diğer balıkçılıkla ilgili verilerin yerinde tutulabilmesi, toplanabilmesi ve değerlendirilebilmesi için bu binalar, bu istasyonlar ve bu birimler önemli. 

MEVZUAT CEZA YAZMAK İÇİN DEĞİL
Ayrıca, ceza yazmak için mevzuat yayınlanmıyor. Bu mevzuatlarla, haklı olanın hakkını muhafaza etmek, gelecek nesillere bu stokların aktarılabilmesi amaçlanıyor. Bunların yerinde kontrolü için de burada 24 saat önümüzdeki dönemde, hizmet ve kontrollerin yapılabilmesi için yine bu idare binaları bizim için çok önemli.

SİNOP BALIKÇILIKTA ÖNEMLİ MERKEZLERDEN
Demirci köyü Balıkçı Barınağı gerçekten özel bir barınak. Bölgenin en son yapılan barınağı. Bu hizmet binası Sinop İl Müdürümüzün ve diğer çalışanlarının büyük emeği oldu. Yaklaşık 165 bin TL gibi bir masrafımız oldu. Bu bakanlığımızın karşıladığı bir yatırım. Sinop'un biliyorsunuz çok önemli bir özelliği var. Sinop, balıkçılığın merkezlerinden birisi. Dışarıdan gelen balıkçılarımızın burada ihtiyaçlarını görebilmesi, yani kamu adına hizmetlerini alabilmesi yönünde önemli bir merkez olacağına inanıyorum" dedi. 

İL MÜDÜRÜ ASAK: BAGİS SİSTEMİ İLE BALIKÇIMIZ İZLENECEK
İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak'da verdiği bilgide, idari binanın Sinop balıkçılığına önemli hizmetler vereceğini söyledi. Asak; "Binamız 165 bin TL'ye mal oldu. Alt yapılarını da tamamladıktan sonra balıkçılarımızın işlemlerini burada yürüteceğiz. Bütün evrak işlemleri bu binada yapılacak, nakil ve avlanma belgeleri buradan verilecek. Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) vasıtasıyla balıkçılarımızı buradan izleyeceğiz. Bu sistemde bu yıl hizmete girmiş olacak. Vardiya usulüyle arkadaşlarımız 24 saat görevli personelimiz burada duracak. 240 metre ana mendirek, 160 metre tali mendireği bulunan balıkçı barınağımızda, teknelerimiz balık boşaltımlarını barınakta gerçekleştirecek. Bizim toplamda 450 balıkçı teknemiz var. Büyük balıkçı teknemizin sayısı 31 adet. Bunun 12 metre altında olanlar yine kent merkezinde olacaklar. 12 metrenin üzerinde ki büyük balıkçı teknelerimiz Demirci köyünde boşaltım yapacaklar. Böylece artık büyük teknelerimiz Sinop'a girmeyecek. 12 metrenin üzerinde ki teknelerimiz bu yıl burada konuşlanacak ve işlemlerini burada yürütecek" diye konuştu. 

Hizmet binasının kurdelesi protokol üyeleri, kooperatif başkanları ve balıkçılar tarafından birlikte kesildi. Daire Başkanı Ramazan Çelebi, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, Vali Cirit ve Milletvekili Maviş ile diğer davetlileri binayı gezdirerek bilgi verdi. Program ikram ile son buldu. 
Haber:Serhat Özşahin


 
Editör: Vitrin Haber