Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; " Sokak hayvanları için bırakılan su kaplarının içindeki mısır somaklarının bile hesabını belediyeye soran zihniyet, çöplerini gelişigüzel yerlere atarken hesabını nereye nasıl vereceğini ne yazık ki düşünmüyor" dedi

Belediye Başkanı Baki Ergül, son günlerde tatilcilerin akınına uğrayan Sinop'ta yaşanan yoğunluk ardından çevre kirliliği noktasında belediyeye yapılan eleştirilere cevap verdi. "Herkesin başına bir bekçi ya da zabıta mı koymak gerekir?" diye soran Başkan Ergül, vatandaşları hassa olmaya davet etti.  

Sinop'ta turizm sezonunun en hareketli dönemi yaşanırken Akliman bölgesinde ve halk plajlarında yaşanan kirlilik çevresi rahatsız ediyor. Nüfusun bayramda 300 bin, bayram ardından da 200 binlerde seyrettiği Sinop'ta bazı bölgelerinde oluşan çöp yığınları ardından beledieye yöneltilen eleştirilere Belediye Başkanı Baki Ergül cevap verdi. Belediye ekiplerinin hem artan çöplerle inanılmaz trafik çilesi içinde mücadele ederken, hemde tatil yapan vatandaşların çöplerini yerlere atması ile de ayrıca mücadele etmeye çalıştıklarını belirten Ergül, "Akliman bölgesinde yaşanan bu kirlilik eşi benzeri olmayan bu sahillerin bir çöplükmüş havasına bürünmesine neden oluyor. Çöp konteynırlarının oldukça yoğun olduğu bölgede 50 metre ara ile konulmasına rağmen vatandaşlarımızın çöplerini yol kenarlarına atmalarına anlam vermek mümkün olmuyor" dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül sözlerine şöyle devam etti; ‘’ Temizlik ekiplerimizin iki katına çıkartıldığı ve çalışma saatlerinin uzatıldığı bu dönemde ekiplerimiz bu kirlilik ile mücadelede oldukça zor anlar yaşamaktalar. Halk plajlarında yaşanan kirlilik ve Akliman'da yaşanan kirlilik ile mücadelede ortaya çıkan tablonun yanında, vatandaşlarımız çöplerin içinde pikniklerini yapmaları ve denize girmeleri de olayı daha da acı hale getiriyor. Belediye ekiplerimizin her an bu bölgelerde temizlik yapmasının mümkün olmadığını bir kez daha söylüyoruz ve vatandaşlarımızın çöplerini ısrarla piknik yaptıkları alana bıraktıklarını görmek bizleri son derece üzüyor. Herkesin başında bir bekçi yada zabıta bulundurmak mı gerektiğinin takdirini de siz değerli vatandaşlarımıza bırakıyoruz. Sokak hayvanları için bırakılan su kaplarının içindeki mısır somaklarının bile hesabını belediyeye soran bu zihniyet, çöplerini gelişigüzel yerlere atarken hesabını nereye nasıl vereceğini ne yazık ki düşünmüyor. Çocuğuna elindeki çöpü çöp kutusuna atmasını söyleyen bir baba ile elindeki mendili çocuğunun gözü önünde sokağa atan bir baba arasına ne fark olduğunu söylemek güç olmasa gerek. Ekiplerimizin bu bölgelerde yaptıkları çalışmalar hızla devam ederken gelecek sezon bu görüntülerin ortaya çıkmaması için gerekli bilgilendirme ve tedbirler temizlik işleri ve zabıta müdürlüğü ekiplerimizce yapılmaktadır"
Editör: Vitrin Haber