Geçen hafta itibariyle yüksek kesimlerde ara ara yağan kar yağışı Sinop'un ana arterlerinde şimdilik önemli bir aksamaya neden olmazken sürücüler, kış lastiklerini taktırmak için lastikçilerin yolunu tuttu. 
 
Kış lastiğini taktıran sürücülerin lastiklerine güvenmemesi ve yavaş gitmesi gerektiğini söyleyen lastikçiler, sürücüleri uyarıyor.  Sinop'ta lastikçilik ve rot balans işi yapan Hasan Üçüncüoğlu, kötü hava şartlarının ardından satışların arttığını belirterek, sürücülerin zincir yerine kar lastiklerini tercih ettiklerini söyledi. Üçüncüoğlu, "Şu anda araç sahipleri kış lastiklerini taktırmak için yoğun olarak geliyor. Kar yağışı iyice kendisini gösterdiğinde daha da yoğunluk oluyor. Tavsiyemiz kar öncesi sürücülerin lastiklerini taktırması" dedi. 

ZİNCİR YERİNE KIŞ LASTİĞİ TERCİH EDİLİYOR
Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Sürücüler genellikle zincir takıp çıkartmaktansa, kar lastiklerini tercih ediyorlar. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşmesiyle kış lastiğinin kullanılması aracın yol tutuşunu arttırdığı gibi güvenliğini de sağlıyor. Kış lastiği takıldı diye hızlı ve tehlikeli araç kullanmasınlar. Çünkü her ne kadar kış lastiği de kullanılsa aracın belli hızlarda belli manevra kabiliyetleri var. Onun dışında soğuk hava şartlarında yüksek hızdan sakınmaları gerekir. Kış lastiğinin diğer lastiklere göre daha farklı bir kimyasal ile yapılır. Soğuk havaya ve buzlanmaya göre yol tutuşunu artırıyor. Normal lastik soğuk hava şartlarında sertleşirken, kış lastiği karışımındaki kimyasaldan dolayı yumuşaklığını koruyarak, lastiğin buz tutmamasını sağlıyor" diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber