Sinop İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Şubesi işbirliğinde hayata geçirilen proje ile haftanın bir günü, gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan TÜGVA üyesi gençler, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde tedavi gören çocuk hastaları ziyaret ederek, gerçekleştirdikleri etkinliklerle çocukların hastane stresini atmalarına yardımcı oluyor.

Projenin ilk etkinliği dün İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan ve hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Üzerlerine masal kahramanlarının kıyafetlerini giyen üniversite öğrencisi gençler, çocuk servisinde tedavi gören minik hastaları odalarında ziyaret etti. Miniklere çeşitli gösteriler sergileyen gönüllü gençler, yanlarında getirdikleri hediyeleri verdi.

BU ETKİNLİĞİN ÇOCUKLARIMIZIN TEDAVİ SÜREÇLERİNE FAYDA SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, proje ile çocukların üzerlerindeki hastane stresinin atılmasına yardımcı olunacağını belirterek, tedavi sürecinde büyük etken olan stres faktörünün ortadan kalkması ile birlikte çocukların sağlıklarına daha kısa sürede kavuşacağını düşündüklerini söyledi. Erşan; “Bugün burada Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Şubesi ile ortak yürütmeyi planladığımız bir faaliyeti sizlerle paylaşmak adına bir araya geldik. Malumunuz hastaneler hepimizde özellikle çocuklarımızda zaman zaman gerginlik oluşturabilmekte. Tabi burada çalışan arkadaşlarımız bu gerginliği gidermek adına, çocuklarımızın servisimize ilk geldiği andan itibaren hem davranışlarıyla o tedirginliklerini gidermeye çalışıyorlar. Tabi her şeye rağmen çocuklarımızda bir tedirginlik oluşmakta. TÜGVA ile yaptığımız bu etkinlikte, her hafta, haftanın bir günü, hastane idaresince ve burada görevli personellerimizce uygun görülen çocuklarımız için masal kahramanlarımız çocuklarımızı ziyaret ederek, o gerginliği atmalarına yardımcı olacaklar. Bu etkinliğimizin çocuklarımıza fayda sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah tedavi süreçlerine dahi katkı sağlayacaktır” dedi.

TÜGVA’NIN TEMEL HEDEFİ, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE HİTAP ETMEKTİR
Tamamen gönüllük esaslı olan proje ile hastanede tedavi gören çocuk hastalara moral vermeyi amaçladıklarını belirten TÜGVA Sinop İl Temsilcisi TÜGVA’nın temel hedefinin, toplumun tüm kesimlerine hitap etmek olduğunu söyledi. Özcan; “Biz bu projeye başlarken üniversitedeki arkadaşlarımızla, hastane ortamında bulunan çocuklarımız için ne yapabiliriz diye düşündük. Yaptığımız istişareler sonunda böyle bir fikir ortaya çıktı. Bu fikri öncelikle müdür bey ile paylaştığımızda, sağ olsun kendileri çok ilgilendi ve bizlere yardımcı oldu. Bu proje kapsamında her hafta bir gün üniversite öğrencisi arkadaşlarımızla, çocuklara moral motivasyon vermek ve eğlendirirken öğretmek hedefindeyiz. Çocuklarımız için balonlar hazırladık. Bu balonlara da bilgilendirici notlar iliştirdik. Derdimiz sosyal sorumluluk projesi yapmak gibi görünse de TÜGVA’nın temel hedefi, toplumun tüm kesimlerine hitap etmektir. Biz elimizden geldiğince katkı sağlayabilmek için bir araya geldik. Bu anlamda projemizde bizlere destek veren öğrenci kardeşlerimize, hastane yönetimimize ve sağlık il müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber