Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz Erdoğan yaptığı basın açıklamasında, Sinop Çevre Dostları Derneğinin Sinop’un yeni imar planını uzmanların tartışmasına açmak amacıyla 22 Ekim Cumartesi günü Halk Eğitim Merkezinde düzenleyeceği panelin pankartının asılmasının engellendiğini iddia etti. 

Oğuz Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Sinop Çevre Dostları Derneğinin kurulduğu 1990’lı yıllardan bu yana birçok engellemeyle karşılaştıklarını, Sinop Belediyesinin de engelleyenler arasında yer aldığını söyledi. 

"Şehir ve Bölge Plancısı Akın Atauz’un yönetiminde yapılacak panelde, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman, Şehir ve Bölge Plancısı ve Kamu Yönetimi Doktoru Ümit Özcan ile Şehir ve Bölge Plancısı Oya Asak konuşacak. Sinop Çevre Dostları Derneği, Sinop Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda 22 Ekim cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak olan panele tüm Sinop halkını davet etmektedir” diyen Hale Oğuz, geçtiğimiz günlerde ağaç kesimine müdahale ettiği için sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayarak darp edildiğini hatırlattı ve çevreyi hedef alan hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: Vitrin Haber