Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Sinop İnceburun mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri, gönüllü gençler ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları katıldı. Güçlü yarınlara katkıda bulanabilmek adına bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirten Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Özhan, “Sinop’ta yaptığımız çeşitli etkinlerin birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha yaşanabilir çevre için bu tür projeleri önemli buluyoruz” dedi.

Şenlik havasında 200 fidan dikildi                                        

Fidan dikme etkinliğinin gençlere doğa sevgisini aşıladığını vurgulayan Özhan,  “Gençlere, ağaç sevgisi aşılamak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla etkinlik düzenledik. Düzenlenen etkinliğe ilgi yoğundu. Fidan dikimi öncesinde fidan, ağaç ve ormanların önemi hakkında yetkililerce bilgiler aktarıldı. Gönüllü gençlerimizle birlikte düzenlediğimiz fidan dikim etkinliği şenlik havasında geçti. Bu tür etkinliklere zaman zaman yer vereceğiz. Bugün Sinop İnceburun mevkiinde 200 fidan dikimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sinop Orman İşletme Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bir çoğu ilk defa fidan dikme etkinliğine katılan gençler, etkinliğin kendilerini son derece mutlu ettiğini söylediler. Etkinlik sayesinde artık İnceburun mevkiine gelmek için bir amaçlarının oluştuğunu ifade eden gönüllü gençler; “Bugün geleceğimiz için doğaya katkıda bulunduk. Bize bu mutluluğu yaşatanlara çok teşekkür ederiz. Diktiğimiz bu fidanlar inşallah iyi şeylere gölge olacak. Bu şehirden gitsek bile arkamızda anlamlı bir hatıra bıraktık. Umarız bu fidanlar bizden sonra her iyiliğe gölge olur” dediler.

Editör: Vitrin Haber