PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin  (PTT A.Ş.) kuruluşunun 178. Yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı. PTT’nin kuruluşunun 178. Yılı münasebetiyle, öncelikle kuruluşundan bu yana 177 yılı geride bırakarak, 23 Ekim 2018 tarihi itibarıyla 178. Yılı idrak etmenin haklı gururunu hep birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen, 178 yıldır olduğu gibi bundan sonra da insanlara hizmetin en iyisini sunma gayreti içerisinde olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Gökmen; “Amacı, Ülkemizin güzel insanlarına layık oldukları hizmeti sunmak olan PTT, halkın günlük yaşantısını kolaylaştırma bakımından geniş bir hizmet yelpazesi ile önemli bir boşluğu doldurmakta ve çağdaş ortamlarda insanlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti, güvenilir ve ucuz bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Kurulduğu 23 Ekim 1840 tarihinden bu güne kadar, halkımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içinde çalışmalarını sürdüren ve Posta hizmetlerinde köklü bir tarihi geçmişe sahip olan kuruluşumuz 178 yıllık tecrübesini teknoloji ile birleştirerek tarihinin her döneminde kendini yenilemiş ve birçok yeni hizmeti halkımıza sunmuştur. Bu bağlamda hizmetlerimizin daha hızlı sunulmasını sağlamak üzere yıl içinde otomasyon altyapımızdaki tüm bilgisayarlar yenilenmiştir.  PTTCELL hizmetimiz avantajlı tarifeleri ile müşterilerimizin daha ucuza konuşması sağlanmıştır. PTTKEP ile hem güvenli elektronik posta iletişimi devreye alınarak tüm halkımızın, özel ve kamu kurumlarının hizmetine sunulmuştur.  
Son yıllarda PTT Bank projesi kapsamında tüm PTT binalarımızda tadilat yapılarak, halkımızın PTT hizmetlerini daha çağdaş ve rahat bir ortamda almalarına imkan sağlanmıştır” dedi. 

PTT MERKEZLERİ SADECE POSTA HİZMETİ VERMİYOR 
PTT merkezlerinin sadece klasik posta hizmetler vermediğinin altını çizen PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen, PTT’nin bu hizmetine ek olarak vatandaşların birçok talebini karşılayabildiğini belirtti. Gökmen mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “PTT merkezleri klasik posta hizmetlerinin yanında Posta Çeki, havale, Western Union, Sigorta poliçe işlemleri, UPT (Ucuz Para Transferi), HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gibi parasal işlemleri ile sabit telefon ve GSM faturaları, kontör yüklemeleri, elektrik, su, doğalgaz gibi tüm fatura ödemelerinin yapılabildiği emekli maaşları ve birçok sosyal yardım ödemelerinin alınabildiği, bankalar ve finans kuruluşları ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda, bankacılık hizmetlerinin süratli, güvenli, kaliteli ve ucuz olarak verildiği merkezler haline gelmiştir.
Çağımızın en çok kullanılan uygulamalarından, elektronik ticaret alanında hizmete alınan e-PTTAVM hizmetiyle sanal ortamda uygun fiyatlarla, üç boyutlu alışveriş yapma imkanı sağlanmıştır. PTTKitap hizmetimizle pttkitap.com internet sitesi üzerinden kitap satışı yapılmaktadır.

2008 yılında başladığımız PTT Kargo hizmeti ile süratli, güvenli ve hesaplı olarak, kargolarınız alıcılarına ulaştırılmaktadır. Ayrıca, gişelerimizde verilmekte olan parasal hizmetlerden çoğunluğunun yapılabildiği PTTMATİK’ler, tüm İlçelerimizdeki PTT Müdürlüklerimizde 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde faaliyete geçmiş olup, Sinop Bölgesinde 1 Adet Mobil PTT otobüs ile Hastane Sanayi bölgesi ile Festival, Panayır gibi etkinliklerde seyyar olarak PTT hizmetleri sunulmaktadır. Kuruluşumuz halkımıza layık olduğu en iyi hizmeti vermek için, değişim ve gelişim hamlesini daha da hızlı olarak sürdürecektir.
Dağıtım hizmetlerimiz, modern PTT Bank binalarımız, teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı PTTCELL, e-PTTAVM, PTT Sigorta, PTTMATİK’lerimiz, engelli ve emeklilere konutta maaş ödeme gibi daha bir çok hizmetlerimizle 178 yıldır sizlerleyiz.

Kurulduğu 23 Ekim 1840 tarihinden bu yana tek ideali Ülkesine ve milletine daha iyi hizmet etmek olan PTT her zaman daha iyiyi arayan bir anlayışla Posta, Banka ve Lojistik alanlarında tecrübesi, teknolojisi, Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı ile ekonomik, hızlı, güvenli    ve kaliteli hizmet misyonuyla bu gün geldiği noktada sıradan bir kamu kuruluşu olmanın ötesinde rekabetçi ve piyasada belirleyici bir kuruluş haline gelmiştir.”

 
Editör: Vitrin Haber