24 Kasım Öğretmenler Günü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti. Kutlama mesajlarının okunmasıyla başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün konuşmasıyla devam etti. Tokgöz, konuşmasında ''çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olarak, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın olan, sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev öğretmenlik.

Ülkemizin bugünlerde yaşadığı sıkıntılı durumlardan kurtulup, dünyanın güçlü devletlerinden biri haline gelmesi için en önemli görev, hiç şüphe yok ki, fedakarca, cefakarca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlerimize düşmektedir. Bilindiği üzere 15 Temmuz'da FETÖ-PDY terör örgütü, ülkemizin demokratik hukuk düzenine yönelik bir darbe kalkışmasında bulunmuş; bu kalkışma, devletimizin ve milletimizin ortak dayanışması ve üstün gayretiyle bertaraf edilmiştir. Bu olay bize şunu göstermiştir: Bağımsızlığımıza ve devletimize kastedecek düşmanlar her daim olacaktır. Biz eğitimcilere düşen görev; vatanımıza karşı ihanet içinde olan bu ve bunun gibi ihanet şebekeleriyle etkin mücadeledir.

Eğitimciler olarak yetiştireceğimiz milli ve manevi değerlerine bağlı fikri ve vicdanı hür nesiller bu tür illegal yapılara indireceğimiz en köklü ve kalıcı darbe olacaktır'' diyerek Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlere başarılar diledi ve tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlayarak sözlerini noktaladı.

Tokgöz'ün konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. Ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Melek Önal konuşma yaptı. Önal '' Başöğretmen Mustafa Kemal'in dediği gibi yeni nesiller bizim eserimiz olacaktır. En iyi doktoru, en iyi öğretmeni, en iyi ressamı, en iyi anne-babayı ben yetiştirmek istiyorum. Vatanını, milletini seven, doğrunun peşinden koşan, eli kalem tutan mürekkep kokusuna aşık ilim ve bilime sevdalı geleceğin parlak yüzü gururumuz olacak salih evlatlar. Ben Ömer Halis Demirler yetiştirmek istiyorum. Her gün iyi ki öğretmenim diyebilmek, her gün başka bir cana dokunabilmek umudu ile 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardın Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları video gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan video gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. ardından emekli olan öğretmenlere protokol üyeleri tarafından ''Hizmet Şeref Belgeleri'' verildi.

Erzurum'un Tekman İlçesi Taşkesen köyünde öğretmenlik yaparken şehit edilen Şehit Nurullah Saraç'ın yaşam öyküsünün anlatıldığı sinevizyon gösterimi ise başta izleyiciler arasında bulunan şehit öğretmenin anne ve babası olmak üzere herkesi duygulandırdı.

Son olarak Öğretmenlerden oluşan müzik grubu sahne aldı sergiledikleri performansla konukları coşturan grup misafirlerden yoğun alkış aldı. Program resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.


Editör: Vitrin Haber