İstanbul’dan hava yoluyla Sinop’a gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’i burada Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Sinop İşletme Müdürü Hakan Orhan ve teknik elemanlar karşıladı.

Ziyareti kapsamında Sinop ve Gerze İşletme Müdürlüklerimizde çeşitli incelemelerde bulunan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Sinop Orman İşletme Müdürlüğünde Sinop, Ayancık, Boyabat, Durağan İşletme Müdürleri ve Sinop İşletme Müdürlüğündeki işletme şeflerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirerek üretim durumlarıyla ilgili bilgiler aldı. Genel Müdür İsmail Üzmez, kışın yağışlı geçmesi ve uzun sürmesi nedeniyle aksayan üretim programını gerçekleştirmek üzere üretimin artırılması, orman emvali işleyen sektörün hammadde ihtiyacının karşılanması için gereken tedbirlerin alınması ve 2018 yılı bütçe çalışmalarına başlarken 2018 yılı damgalarının da yapılması talimatını verdi.

Genel Müdür Üzmez daha sonra İnceburun’da bulunan sahilçamı endüstriyel plantasyon sahalarındaki toprak hazırlama çalışmalarını ve 2016 yılında tabii yolla gençleştirilen kayın gençleştirme sahalarını yerinde inceledi.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün 22. İşletme müdürlüğü olan ve2016 yılında açılan Gerze Orman İşletme Müdürlüğünü de ziyaret eden Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez buradaki idare binası inşaatı ve diğer çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya ile İdari Mali İşler Şube Müdürü Semra Atçeken ile bir araya gelen Genel Müdür Üzmez, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 
Editör: Vitrin Haber