Sinop'ta Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri tarafından düzenlenen anma programı büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından “100. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı programı, çok sayıda genç izledi. 

Gençlik Merkezi'nin çok amaçlı salonunda yapılan programda “Çanakkale Yolunda Genç Olmak” konulu konferansını sunan KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Çanakkale’nin manevi iklimi ile bilgilendirme ve anekdotlar aktardı. 

Ardından Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu'da büyük zaferin gençler tarafından iyi anlaşılması ve araştırılması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında Çanakkale'nin simge ismi haline gelen Seyit Onbaşıyı hatırlatan Kocaoğlu; "Ben 10 kilogram ağırlığı taşıdığımda belim ağrıyor, Seyit Onbaşının o mermiyi kaldırması iman gücüdür” dedi. 

Kocaoğlu konuşmasının devamında Mehmet Akiflere, Seyit Onbaşılara ve çocuklarına sahip çıkılmadığını hatırlatarak; "Sizin gibi gençlerin bu konuda daha bilinçli olması gerekiyor. Çanakkale Türk’ün emperyalizme meydan okuması ve imanın zaferidir. Şu anda ülkemize yapılan saldırılar bunun bir benzeridir” diye konuştu.  Konferansa adeta pür dikkat izleyen gençler, anlatılanlar karşısında kimi zaman duygusal anlar yaşadı. 

Program sonunda duygularını dile getiren Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk ve Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Keskin programa katılan başta konuşmacılar olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.


Editör: Vitrin Haber