Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk defa düzenlen Gençlik Merkezleri arası “Bir Şiir, Bir Nefes” sloganıyla Şiir Okuma Sinop İl Birinciliği Yarışması 04 Mart 2017 Cumartesi günü Boyabat ilçesinde gerçekleştirildi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boyabat Gençlik Merkezi bünyesinde düzenlenen ve 33 gencin katıldığı Şiir Okuma Yarışmasında gençler vatan sevgisi konulu birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Aşağıdaki kategorilerdeki İl birincisi olan gençler Nisan ayında Samsun İlinde yapılacak olan bölge yarışmasında Sinop’ u temsil edecekler. Düzenlenen yarışma sonucunda 14 - 17 Yaş Bayan Kategorisinde Gülten Yılmaz, 14 - 17 Yaş Bay Kategorisinde Ömer Berkay Şenel, 18 - 24 Yaş Bayan Kategorisinde Fatma Zehra Duran, 18 -24 Yaş Bay Kategorisinde Eray Şen 1. oldu.

Gerçekleştirilen Şiir Okuma Yarışmasında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boyabat Gençlik Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Köroğlu birinci olan yarışmacılara plaket, tüm yarışmacılara ise katılım belgesi takdim etti.