Kültür ve Turizm Bakanlığı, vefatının 100'üncü yılında, yaylı tamburun kaşifi Tanburi Cemil Bey'in anısına "Genç Sazendeler İcra Yarışması" düzenliyor. 14-29 yaş arası gençlerin katılacağı yarışmada yeni icracıların tanınması ve gençler arasında Türk müziği çalgılarına rağbetin arttırılması hedefleniyor. Bunlarla beraber gençlerin kendilerini keşfetmeleri ve yeni üretimler ortaya koyabilmeleri teşvik edilecek.

TÜRK MÜZİĞİ TÜRLERİ
İcra edilecek enstrüman, Türk müziği kültüründe yer alan çalgılardan seçilecek. Gençler, tek bir performansla yarışmaya katılacak. Yarışma, Türk müziği kapsamında değerlendirilebilecek tüm tür ve biçimlerde icraya açık olurken, sergilenecek eserin süresi 3 dakikadan az, 6 dakikadan uzun olmayacak.

SİYASİ İÇERİK TAŞIMAYACAK
Bakanlık, icra edilecek eserin sözleri varsa insanlık onuruna aykırı olmaması, siyasal içerik taşımaması, ulusal birliği ve ülke bütünlüğünü bozucu, moral yıkıcı, sanat değerinden yoksun olmaması yönünde uyardı. Yarışmaya katılacak gençler, başvurularını 28 Kasım 2016 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlık sayfası üzerinden yapacak.








 
Editör: Vitrin Haber