Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak için, kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen genç çiftçilere 2016 ve 2017 yıllarında hibe yoluyla en fazla 30 bin TL destek verilmişti. Hibe destek programının bu yıl da devam edeceğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, genç çiftçilerin proje başvurularını beklediklerini söyledi. 

PROJELERLE İLGİLİ BAŞVURULAR 02 – 30 NİSAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
2018 YILI Proje başvurularının 02 – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılacağını ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışmayan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmayan, daha önceden Bakanlığın diğer hibe programından faydalanmamış olma şartlarının aranacağını söyledi. Çiftçilerimizin hayvansal ve bitkisel üretim proje konularına müracaatlarını beklediklerini belirtti.

2017 YILINDA 10 MİLYON 160 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI
Bakanlık tarafından İlimize tahsis edilecek ödenek çerçevesinde çiftçilerimizin destekleneceğini ifade eden Değirmen,  İlimizde 2016 ve 2017 uygulamalarında bitkisel ve Hayvansal üretim olmak üzere 340 adet proje uygulandığını ve hibe destek miktarının ise 10 milyon 160 bin TL olarak gerçekleştiğini belirtti.

Değirmen,” Prosedür olarak başvurularda izlenmesi gereken yol ve uygulamalar geçen yıl ile aynı olacak. Ön başvurular, web tabanlı “https://gencciftci.tarim.gov.tr” uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise; yerleşim biriminin bağlı olduğu İl ve İlçe müdürlüklerine şahsen yapılacağını ifade etti. 

 
Editör: Vitrin Haber