Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ve yönetimini makamında kabul eden İl Emniyet Müdürü Dağdeviren gazeteciler ile uzun süre sohbet etti. Cemiyet çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Demirel, cemiyet üyesi gazetecileri de İl Müdür Dağdeviren'e tanıttı. 

SİNOP’A HAYRAN KALDIM
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, ilk defa geldiği Sinop’a ve bu şehrin insanlarının kendisini çok etkilediğini söyledi. Dağdeviren; “Yeşille mavinin iç içe girdiği bu şehirde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu doğal güzelliğe insanların da güzelliği eklenmiş durumda. Sinop’a ilk defa geldim ama inanın hayran kaldım. Ben çok yerde görev yaptım ama her yer için şiir yamadım. Sinop’a gelir gelmez şiir yazdım. Sinop beni çok etkiledi diyebilirim” dedi. 

KAPIMIZ BASINA HER ZAMANA AÇIK
Gazeteciliğin polislik mesleğiyle benzer taraflarının olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, bu anlamda görev yaptığı her yerde basın mensupları ile diyalog içerisinde bulunmaya özen gösterdiğini söyledi. Dağdeviren; "Bizim kapımız her zaman size açık. Zaten polislerle gazetecilerin hayatları hemen hemen aynı. Ben aslında istihbarat kökenli bir polisim. Bu kesim normalde basın mensuplarından uzak olan bir kesimdir. Buna rağmen benim sosyal ilişkilerimin iyi olması sebebiyle basın mensupları ile de diyaloğumuz hep iyi olmuştur. Bundan önce görev yaptığım yerlerde basın mensuplarımızla hep hoş bir seda bırakmışızdır. Çoğu basın mensubu arkadaşımızla hala daha görüşmekteyiz. Ben basın mensuplarımızı seviyorum. İnşallah burada da ilişkilerimiz bu çerçevede sürer. Sinop huzurlu bir şehir, burada da güzel haberler yapılır" diye konuştu.

CANIMIZ VATANDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL
15 Temmuz Darbe girişiminde ülkenin teröre ve bölücülere teslim edilmediğini dile getiren Ercan Dağdeviren, o gün yaşadıklarını da anlattı. Dağdeviren; "Bizim canımız vatanımızdan daha değerli değil. İşte 15 Temmuz o günlerden biriydi. Bu olayı Balıkesir'de yaşadım. 15 Temmuz sabah göreve başladım, akşama darbe girişimi oldu. O günkü hislerim şuydu; 'Bu gün şehit olabilirim. Ama bu ülkeyi bu hainlere, FETÖ Terör Örgütüne ve diğer terör örgütlerine teslim etmeyeceğiz' dedim. Aklımdan hiç bir zaman canım geçmedi. Şehit olmak onurların en büyüğüdür bana göre. İnsan canını sevmez mi?, tabi ki sever. Ama o gün vatan canın önüne geçti. Ne kadar şer güç varsa, hepsinin arkasındaki güç aslında aynı" dedi.

Ziyaret uzun süren çay sohbetiyle devam etti. Ziyarete Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile gazetemiz muhabirleri Ali Yılmaz ve Ali Fuat Özşahin'de iştirak etti.
Editör: Vitrin Haber