Fuat Dalil 2013’de Türkiye’ye ailesiyle sığındığını belirtti. Dalil yaptığı açıklamada, "Elektrik elektronik mühendisiyim. 2013’te Türkiye’ye geldim. Geldiğim zaman çalışmaya mecbur kaldım, elektik-elektronik işlerinden uzak kaldım. Ben bu işleri çok seviyorum, şu an bir şey yapamıyorum çünkü ekmek parası kazanmaya çalışıyorum. İnşaatlarda çalışıyorum. Annem, babam ve kız kardeşim de var. Evliyim, iki çocuğum var. Kimseye ihtiyaçları olmasın diye var gücümle çalışıyorum. Ekmek parası kazanıyoruz hamdolsun. Bize Türkiye vatan verdi, ölmekten kaçtık. Türkiye ölümden kurtardı bizi. Türkiye bize barış verdi. Türkiye benim şerefim, namusum, canım. Ailemi, beni Türkiye kurtardı. Türkiye’ye yemin ederim canımı verirsem az olur. Yaptığım bu keşfi kendi adıma kullanmayacağım, Türkiye’ye adıyorum” dedi.

Suriyeli Dalil yaptığı elektronik kartlar hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yaptığım kartların özelliği nerede kablo varsa onu bu kartlarla kaldırıyoruz. Bu kart hem bilgi alışı hem de veriyi sağlıyor. Kartlar radyo frekansıyla çalışıyor, kabloları ortadan kaldırıyor. Bu kartları her yerde kullanabiliriz, silah olarak da kullanabiliriz, asansör siteminde de kullanabiliriz. 50 katlı 100 katlı binalarda kablo israfı olmaz, kablo masrafını ortadan kaldırır. Kablolar güneş görür, yağmur görür zarar görür, bununla öyle bir risk ortadan kalkıyor. Kablolardan kaynaklanan problemler de böylece ortadan kalkıyor” ifadelerini kullandı.

Kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği keşifleri destek alırsa daha ileriye taşıyacağını dile getiren Fuat Dalil, “Bu keşfi imkansızlıklar içinde yapıyorum. Akşama kadar zamanım da yok param da yok. Cumhurbaşkanı’na sesimi duyurmak istiyorum. Reis’im bana destek verirseniz, daha yüksek şeyler yapabilirim. Aklımda deniz gibi fikirlerim var, imkanım yok. Bu kadar küçük odada bunları çıkarabildim. Ben kendim için istemiyorum, Türkiye bana barış verdi, ölmekten kurtardı, namusumu şerefimi korudu. Ben bu ülkeye canımı da versem az olur” cümlelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber