Sinop Fenerbahçeliler Derneği Başkanı İ. Ertan Gümüş tarafından yapılan açıklamada, Demokrasimizi sekteye uğratma çabası içinde bulunan hainlerin Türk milletinden gereken cevabı ve dersi aldıkları belirtildi. Gümüş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’miz, Cuma günü FETÖ ‘nün denediği darbe girişimiyle sarsıldı. Bastırılan darbe girişimi sonrası Emniyet, Yargı ve Ordu’da FETÖ yapılanmasına dair devam eden soruşturmalar hız kazandı. Devletin kurumları içerisine sızan (basın ve diğer kuruluşlar dahil) bu kişilerin biran önce temizlenmesi gerekir. 

Son 10 yılı Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve Şike davalarıyla geçiren Türkiye’de FETÖ ‘nün denediği darbe girişimi sonrası bu davalar yeniden tartışmaya açıldı. 3 Temmuz’da Türkiye’yi sarsan şike davası da son darbe girişimi sonrası diğer davalarda olduğu gibi yeniden tartışmaya açıldı. Şike davasında 1 yıl cezaevinde kalan Başkanımız Aziz Yıldırım’ın ilk mahkeme savunmasında söylediği ““Ne şikesi, ne şike davası? Memleket elden gidiyor” sözleri günlerce konuşuldu, darbe girişimi sonrası Aziz Yıldırım’ın 4 yıl önce söylediği bu sözler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları yıllar önce dile getirdiği gibi yerden göğe kadar haklı olduğunu ortaya çıkarıyor.

 Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sonrası “Ne şikesi, ne şike davası? Memleket elden gidiyor” diyerek bu paralel yapı konusunda çok ciddi uyarılarda bulunmuştu. Bu yapının amacının Ergenekon, Balyoz kumpasları çerçevesinde Aziz Yıldırım’ı da oraya monte etmek olduğunu ama bütün çabalarına karşın bunu delillendirecek bir bağlantı yakalayamayınca,  Fenerbahçe gibi Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünü ele geçirmek amacıyla tıpkı bugün olduğu gibi bir darbe gerçekleştirmeye çalıştıklarını söylemişti. Aziz Yıldırım’ın ve Fenerbahçe taraftarının dik duruşu bunu engelledi. Tıpkı 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, cep telefonu ile haber kanalına bağlanması ve bunun akabinde tüm Türkiye’de vatandaşlarımızın sokağa çıkması tankların önüne göğüslerini siper etmesi Milli Mücadelede olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde bu darbe teşebbüsünü engelledi. 
Diyoruz ki; Bu Sevdaya Kanım aksın, Devletime dokunanın     Allah evlerine Ateşler Salsın. Demokrasimizi sekteye uğratma çabası içinde bulunan hainler, milletimizden gereken cevabı ve dersi almıştır. Bu hainleri Yüce Türk Adaletine havale ediyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.”
  
 
Editör: Vitrin Haber