Kent merkezine 8 km uzaklıkta bulunan ve Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu başta olmak üzere, bazı fakülte binaları ile bazı kurumlara ulaşımı sağlayan yolun bozukluğu adeta 'illallah' dedirtmişti. 
Yıllardır çözüm bulunamayan yolun durumu, dolmuş ve tüm araç sürücülerinin girmek istemediği bir güzergah haline gelmişti. Yoldaki bozukluk, yağmur yağdığında bir kat daha artıyor, güzergah suyla dolu çukurlar ve çamur deryası haline geliyordu. Sinop'a yakışman bu yol, geçtiğimiz günlerde Sinop Belediyesi bünyesindeki sathi kaplama makinesi ile yapılarak yeni yüzüne kavuşmuştu. 

Üzerinde Fen Edebiyat Fakültesi, Kapalı Cezaevi, SÜBİTAM, Sevgi evleri gibi önemli kurumların yer aldığı ve yıllardır gündemi meşgul ederek birçok kurum ve kuruluş tarafından çeşitli nedenlerden dolayı yapılmayan yolda  ikinci kat sathi kaplama asfalt atılarak hizmete sunuldu. Mevcut yol, yapılan çalışma ile ince mıcırlı ikinci kat sathi kaplama ile asfaltlanarak tamamlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, bölgenin belediye sorumluluk alanında olmamasına rağmen, bazı kurumların üstlenmemesi üzerine yolun belediye imkanları ile onarılarak   vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Ergül; “Yolun yapımı aslında uzun zaman aldı. Yıllardır burada bulunan birçok kurum ve kuruluş tarafından gündeme alındı. Bu konular ile ilgili yapılan tüm toplantılarda belediyemiz sorumluluğunda olmadığı halde bizden bilinen bu yolun yapılmasını defalarca kez dile getirdik. Sorumluluğumuz altında değilken bile defalarca bu yolun reglajını hep yaptık. Malzeme serdik yaptık. Şimdi artık belediyemize ait bu son model sathi kaplama aracımız ile de ilk kat asfaltın ardından ikinci kat asfaltı da yaparak hizmete sunduk” dedi. 
Editör: Vitrin Haber