35 yıldır dağcılıkla uğraşan Ömer Burhan Tüzel (56), 19 Mayıs 2016 tarihinde Anamur burnundan başlattığı zorlu yürüyüşü 20 Temmuz 2016'da Sinop İnce Burun'da bitirdi. 1100 kilometrelik yolu 62 günde bitiren Tüzel, uzun zamandır hayalini kurduğu bu yürüyüşü tamamlamanın sevincini yaşadığını belirtti.

Tüzel; “ 19 Mayıs Günü Anamur Burnu'ndan yani deniz fenerinin oradan elimi suya batırdım ve yolculuk başladı. Anamur'dan başlayan yolculuk yaylalardan devam ederek, Ermenek, Karaman, Konya ve İç Anadolu'dan Sinop Burnuna kadar 62 günlük bir zaman dilimi içerisinde tamamlandı” dedi. 

Büyükelçi Tüzel, doğayı çok sevdiğini 35 yıldır dağcılıkla uğraştığını ve ''Aladağlar' adlı kitabının olduğunu söyledi. Kitabın Aladağlar’a yönelik kapsamlı bir kaynak kitap olmanın yanısıra, bölgenin tarihini, jeolojisini ve doğal hayatını, yürüyüş rotalarını da inceleyen bir kitap olduğunu belirtti. Kitap da Aladağlar’ın her bölgesinde yapılan tırmanışların detayları olduğunu ve rotalara yönelik çizim, krokilerinde mevcut olduğunu ifade etti. 
 
Editör: Vitrin Haber