TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Ankara Ensar Vakfının konuğu oldu. Burada Vakıf temsilcileri ile bir araya gelen Ersoy, “’İç Güvenlik Paketi ve Çözüm Süreci’’ konulu bir konferans verdi.

Ankara Ensar Vakfı tarafından her hafta düzenlenen “Ensar Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy oldu. Ersoy burada katılımcılara ’İç Güvenlik Paketi ve Çözüm Süreci’’ konulu bir konferans verdi. Toplantıda bir konuşma yapan Ensar Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Av. Ercan Poyraz tüm katılımcılara teşekkür etti. Poyraz; “Bir ülkede dış politikanın güçlü olabilmesi için iç politikanın sağlam ve güvenilir olması gerekir. Sağlam iç dinamikler bir ülkenin hem model hem de inisiyatif sahibi aktör olabilme kaynağıdır. İnsanlarına güvensiz reflekslerle muamele eden resmi ideolojinin yarattığı huzursuzluklar dış mihraklar tarafından terörize edilmiştir. Gelinen nokta toplumsal barışın ve huzurun kalmadığı, insanların birbirlerine şüphe ile yaklaştığı toplumsal kavga ortamını oluşturmaktadır. Olağanüstü hal ve sıkıyönetim uygulamalarının resmen şahlandırdığı baskı ve korku ortamı, ardından kapanmaz yaralar bırakmıştır. Son 10 yılda yaşanan normalleşme ve demokratikleşme süreci hem hukuki hem de toplumsal olağanüstü halleri deyim yerindeyse tedavi sürecine sokmuştur. Son dönemde açıklanan iç güvenlik paketi de gelinen süreci baltalamak isteyen gruplara yönelik önemli bir hamle olmuştur” dedi. 

Daha sonra söz alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, böyle anlamlı bir etkinliğe davet edilmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan ç güvenlik paketi ve terörle mücadele konularında önemli bilgiler aktaran Ersoy; “Öncelikle terörü anlamak için, içinde bulunduğumuz coğrafyayı iyi tanımamız gerekiyor. 1914’te çizilen Türkiye sınırlarını da iyi bilmemiz gerekiyor. Mısır’ın, Libya’nın, Filistin’in, yaşadığı acı, ıstırap neyse aynısı bugün Türkiye’de de yaşatılmak istendi. Olaya buradan baktığımız zaman birçok şeyin nedenini de daha iyi kavrarız” dedi. 

PKK’nın, yıllardır bu ülkede maşa olarak kullanılan, Marksist, Leninist ve ayrılıkçı ideolojiye sahip bir örgüt olduğunu belirten Ersoy konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yıllarca hem İran hem Irak’ı ve bölgenin en güçlü ülkesi olan Türkiye’yi de hedef aldı. Terör, sadece sosyal hayatımızı çekilmez hale getirmekle kalmıyor, ayrıca bizi finansal yönden de olumsuz etkiliyor. Böyle bir terör örgütü varsa ve sizin silahlarınıza paranıza ihtiyacı varsa siz de ona istediğinizi yaptırabiliyorsunuz. İsrail ve Amerika da bunu en iyi şekilde kullanıyor. Biz, bu terör örgütüyle 30 yıl mücadele ettik. Hâlbuki hiç düşünmedik, biz bu insanlarla neden savaşıyoruz? Gece, evlerimiz bombalandığı zaman sadece hırs ve intikamla sabahlıyorduk. Bu zamana kadar sanki bir düşmanla savaşıyor gibi kendi topraklarımızı bombaladık. Sonuçta elli bin insanımız öldü ve yaklaşık üç milyon insan evlerini terk etti. O yılların Türkiye’sini günümüz gençleri bilmez. Ama biz televizyondaki o savaş sahnelerini bizzat Güney Doğu’da yaşadık. Çözüm süreci, aslında bütün bu sorunların yaşanmasını engelleme arayışları sonucunda ortaya çıktı. Türkiye’de artık Kürt meselesi çözülmüştür. Asıl çözülmesi gereken terör meselesidir. Çözüm sürecini terör örgütünün isteklerini gerçekleştirmek için başlatmadık, Bu coğrafyada farklı kültürlerin bir arada, özgürce ve demokratik bir yaşam sürdürmeleri için başlattık. Ama hiçbir şekilde ‘‘Ortak devlet, ortak millet, tek dil ve tek bayrak’’ düşüncesinden taviz vermedik ve vermeyeceğimizi de belirttik. Türkiye’nin şu anki durumunu hafife almayın. Çözüm süreci ile birlikte 20 yıldır yaylasına çıkamayan insanlar yaylalarına çıkabildiler. Unutmayın ki bu işi samimi olarak isteyen bizden başka kimse yok. Özet olarak çözüm süreci, protesto etmek  isteyen herkese söz hakkı veren fakat bunu hukuki kurallar çerçevesinde yapmasına müsaade eden bir süreçtir.”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy konuşmasının ardından katılımcıların kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Program sonunda AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır tarafından, Ersoy’a teşekkür plaketi takdim edildi.








Editör: Vitrin Haber