Sinop İl Müftülüğü Temmuz ayı aylık mutad toplantısı İl müftülüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Huzeyfe Çağlar, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Personel ve İdari Mali İşler kısım Şefi Mahmut Yılmaz ve Din Görevlileri katıldı.

GÜCÜNÜ MILLETTEN ALMAYAN BIR GRUBUN KALKIŞMASI SONUÇSUZ KALMIŞTIR
Din görevlilerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Mustafa Erkan, TSK’da bir grup subay tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin halkın birlik ve beraberliği sayesinde sonuçsuz kaldığını söyledi. Erkan; “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi  Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçler bir kez daha harekete geçti. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kaldı. 

Emirlerini milletimizin iradesinden değil, hain şebekelerden alan cuntacıların darbe girişimi olarak başlayıp TBMM’ni bombalamak ve masum vatandaşlara ateş açmak gibi korkunç terörist saldırılara dönüşen eylemleri, devletimizin ve milletimizin kahramanca direnişi ve başarılı operasyonlarla son buldu.Ama rehavete kapılmayıp teyakkuzda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

MİLLETİMİZ DARBE GİRİŞİMİNE EN BÜYÜK DARBEYİ VURDU
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde Türk milletinin sergilediği birlik ve beraberlik Türkiye’de darbe deyimine en büyük darbenin vurulduğunu ifade eden İl Müftüsü Mustafa Erkan, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağının gösterildiğini söyledi. Erkan; “Devletine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda “Türkiye’de darbe” deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir. 

15 Temmuz, yalnızca Türkiye değil, dünya tarihine geçecek, Milli İrade Bayramı’dır.  Bu süreçte, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız, hükümet üyelerimiz, darbeye karşı sesini yükselten tüm siyasilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Güçlerimize, medyamız, feraseti ve basireti ile her zaman zorlukları aşmasını bilen aziz  milletimizin darbeye karşı dik duruşu; devletimize, demokrasimize yapılan hain saldırıyı akamete uğratmıştır” diye konuştu.

“EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN DARBELERİ SUSTURAN EZANLAR” DÖNEMİNİ YAŞADIK
Darbe girişiminin yaşandığı gecede Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatları ile tüm Türkiye’de camilerden ezan ve sala seslerinin eksik kalmadığının altını çizen İl Müftüsü Mustafa Erkan, cami minarelerinden Ezan ve sala seslerini eksik etmeyen tüm din görevlilerine teşekkür etti. Erkan; “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez Hocamızın talimatları ile 15 Temmuz gecesi fecrin doğuşuna kadar “ezanları susturan darbelerden darbeleri susturan ezanlar” dönemini bizlere yaşatan, semalarımızdan Ezan ve sala seslerini eksik etmeyen bütün din görevlilerimize, bütün din gönüllülerine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.
Bizim vazifemiz, sadece namaz kıldırmak değildir. Bizim vazifemiz, aynı zamanda mazlumların umudu olmuş olan aziz milletimizin maneviyatını ayakta tutmaktır. Din gönüllüleri; Manevi hayatın Sütunlarıdır.

Gün milletçe kenetlenme günüdür, gün yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi birlikte yeniden inşa etme günüdür
Cenab-ı Hak, tarih boyunca mazlumların umudu olmuş bu milleti ve ebed müddet olan aziz devletimizi her türlü musibetten hainler ve kafirlerin tuzaklarından korusun. 
Millet uğruna, milletin hukukunu korumak için canlarını siper ederek hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak bir daha milletimize bu tür kötülükleri göstermesin” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber