Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca gazetecilere yaptığı açıklamada, Erfelek'in Türkiye'nin önde gelen kestane üretim merkezleri arasında bulunduğunu söyledi.
 
İlçede bu yıl 250 ton civarında kestane rekoltesi beklediklerini bildiren Koca, sezonun ilk kestanelerinin pazarlarda satışa sunulduğunu belirtti. 

Koca, Erfelek'te yetiştirilen kestanenin kabuğundan çabuk ayrılması, farklı lezzetinin yanı sıra parlak rengiyle "kuzu kestanesi" olarak bilindiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "İlçemizde üreticiler tarafından hasat edilen sezonun ilk kestaneleri yavaş yavaş pazarlarda satışa sunulmaya başladı. Kestane daha çok kış mevsiminde tüketildiği için şu an fiyatlar düşük seviyelerde. Havaların biraz daha soğumasıyla fiyatın artacağını düşünüyoruz. İlk pazara inen kestane, kalitesine göre kilogramı 3 ila 12 liradan satılıyor. Dolayısıyla bu rakamlar üreticilerimizi tatmin etmiyor ama kestane piyasası haftalık değişir. Bakarsanız havalar birden soğur ve fiyatlar artar." 

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA ALICISI VAR
Koca, ilçelerinde yetiştirilen kestanenin farklı özellikle sebebiyle Türkiye'nin dört bir yanında alıcı bulduğuna dikkati çekti. 
Hava şartlarının ve gelen taleplerin beraberinde fiyat artışını getireceğini dile getiren Koca, "Erfelek kuzu kestanesi zaten çok bilinen bir kestanedir. O nedenle Türkiye'nin her bölgesine ilçemizden kestane gönderilir. Gelen talepler ve hava şartları fiyatların yükselmesine neden olacaktır. Bizim beklentimiz ilk etapta kilogram fiyatının 15 lira olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.


 
Editör: Vitrin Haber