Ensar Vakfı Sinop Şubesi tarafından, Mısır’ın darbeci yönetiminin meşru Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerine verdiği idam kararları kınandı. 

Ensar Vakfı Sinop Şube Başkanı Muhammet Başoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Muhammed Mursi, Bedii ve Karadavi için idam kararı veren darbecileri lanetlediklerini söyledi. 

Tüm Müslümanların bu konudaki duruşlarının önemli olduğuna dikkat çeken Başoğlu, “Darbeciler, ‘Hamas’a istihbarat sağlamak’ ve ‘Hapishaneden firar etmek’ gibi uyduruk suçlamalarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan’ın 17 yöneticisine daha idam cezası verdi. İdam cezası verilenler arasında İhvan-ı Müslimin hareketinin lideri Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi de bulunuyor. Gözü dönmüş darbecilerin idam cezası verdiği kişiler arasında hayatını kaybeden kişiler dahi var. Bunlar arasında geçen yıl İsrail’in Gazze saldırılarında şehit düşen İzzettin Kassam Tugayları Komutanı Raid Attar da bulunuyor. Sözde mahkeme, ayrıca İsrail’de tutuklu bulunan Hasan Selame adındaki İhvan üyesine de idam cezası verdi. Darbecilerin hukuksuzlukta hiçbir sınır tanımadığını gösteren bu zalimane kararlar hakkında sessiz kalmayı zül kabul ediyor ve zulmü lanetliyoruz. Sisi zorbalığını protesto ediyor, en kısa zamanda bu zalimce kararından vazgeçmeye davet ediyoruz. Firavun tüm bebekleri kesti ama Allah Musa’yı gönderdi. Şimdi ise Mursi’yi gönderdi. Bizde Musa’lar, Mursi’ler çoktur” dedi.     


 
Editör: Vitrin Haber