Sinop Kırsalında Engelli Bireylerin Yaşam Koşullarını İyileştirme Projesi kapsamında, ilçelerde yaşayan 50 engelli birey için  şehir gezisi düzenlendi .

Proje koordinatörü Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Nejat Demirbaş, yaptığı açıklamada, projelerinin Sinop Valiliği koordinasyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğunu söyledi.

Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engellileri Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen projenin maliyetinin 98 bin 850 lira olduğunu vurgulayan Demirbaş, şunları kaydetti: "Sinop kırsalında çiftçi ailelerine mensup engelli bireylerin belirlenmesi, engelliler ve ailelerinin yaşam konforunun yükseltilmesi, bununla birlikte toplumda proje konularına dair farkındalık düzeyinin artırılması projemizin hedefidir. Projemizden beklenen sonuçlar ise Sinop ili kırsalında engellilerin yaşamının kolaylaştırılması ve sosyal yaşama entegrasyonuna yönelik faaliyetlere temel oluşturacak bir kapasite oluşturmak. Sinop iline bağlı belde ve köylerde yaşayan engelli bireylerden örnekleme yöntemi ile yaklaşık 1200 kişiye ulaştık. Bu kişilerle anket yaptık, bu anketlerin sonuçlarını değerlendirip bir rapor halinde  Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunacağız."

Proje faaliyet alanlarından birinin de 50 engelli bireyin mümkünse il merkezini görmemiş kişilerden seçilip günübirlik şehir turu olduğunu anlatan Demirbaş, "Şu anda bu faliyetimizi gerçekleştiriyoruz. 50 engelli bireyimizi bütün ilçelerimizden topladık. Sinop'un tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek onlara güzel bir gün geçirmelerini  ve engelliler arasında kaynaşma ve engellilere psikolojik destek sağlamak istiyoruz" dedi.

Demirbaş, proje kapsamında Sinop Valiliğini ve Sinop Belediyesini ziyaret eden engelli bireylerin daha sonra belediye köpek barınağını ziyaret ettiklerini ardından bir kafede pizza yiyerek daha sonra ilin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini belirtti.

Ocak 2014'te başlayan ve 31 Aralık'ta sona erecek proje ekibinin 10 kişiden oluştuğunu belirten Demirbaş, "Ekip, aylık periyodik toplantılarla projenin gidişi hakkında düzenlemeler yapacak, sürecin değerlendirildiği bir kurumsal yapı oluşturulacaktır" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber