Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından uygulanan Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesi devam ediyor.

Sinop Spastik Çocuklar Derneği Yeterliliklerin ve Kapasitelerin tanınması İçin Mobilya ve Ağaç işleri sektörlerinde Üretim süreçleri ve teknikleri aracılığıyla Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesi “Development of a Training pathand Training Content on Therapiesfor Disabledbased on Manufacturing Processesand Techniques employed in the Furniture and Woodworking  Sectorfor the Recognition and validation of Skillsand Transversal Capacities “ kapsamındaki çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. 

Mobilya ve ağaç işleri sektöründeki iş süreçlerinin engelli bireylerin gelişimlerine ne tür katkılar sunacağının araştırıldığı projenin koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri, proje kapsamında bu 3 sektördeki tüm faaliyetlerin en ince detayına kadar küçültülüp her bir görevin engelli bireylere ne tür katkılar gerçekleştireceğinin araştırıldığını. Bu sayede engelli bireylerin bu işlerden hangilerinin yaparak ne tür yeterliliklerini artıracağının tespit edildiğini belirtti. Proje ile her bir yeterliliğin hangi görevler sayesinde geliştirileceğinin ayrı ayrı belirlendiğini ifade eden Tanyeri, bu bilgilere ulaşılmasında ortak ülke olan İtalya İspanya Almanya ve Türkiye’deki anketlerin kullanıldığını ifade etti.
Bu kapsamda Definition of Traiininngunitsand Learning Outcomes isimli bir doküman oluşturulduğunu belirten proje koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri; “Bu dökümanda belirlenen 3 farklı engel türü (işitme engelliler, serebral palsililer, mental reterdasyonu olanlar) için  hangi görevlerin yeterliliklere erişmek için gerekli olduğu tespit edildi” dedi.
Bir sonraki toplantısı Nisan ayında Almanya’da gerçekleştirilecek projenin engellilerin mesleki rehabilitasyon yoluyla sosyal adaptasyonuna katkı yapması öngörülüyor.   

Editör: Vitrin Haber