Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İpek, eşi Gülten İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, kurum amirleri, öğrenciler, vatandaşlar ve etkinliğin onur konuğu olan Engelli aileleri katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmanın en büyük amaçları olduğunu belirtti.
Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel İlkevim Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.
Programın ikinci bölümü, Sinop Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sinop Merkez ve sekiz ilçede belirlenen engelli vatandaşlar ve ailelerinin hayat öykülerinin anlatıldığı video gösterimi ile devam etti.
Sevgi, gayret, başarı ve yetenekleriyle engelleri aşan ailelerimizin videoları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

İzlenen videoların ardından etkinliğin onur konuğu olan Engelli bireyler ve ailelerine günün anısına plaket takdiminde bulunuldu. 

 
Editör: Vitrin Haber