Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin oluşturduğu çalışma grubu tarafından düzenlenen temizlik günlerinin 3.’sü gerçekleştirildi. En kuzey, en mutlu, en temiz il sloganıyla yola çıkan grup, istatistiklere göre en mutlu il olan Sinop’un en temiz il olarak da anılmasını istiyor.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma grubu tarafından, en kuzey, en mutlu, en temiz il sloganıyla Haziran ayında başlayan ve 15 gün arayla düzenlenen temizlik günlerinin 3.’sü düzenlendi. Eski hal yerinden Kumkapı sahilini içine alan bölgede çevre temizliği yapan gruba Sinop Bienal ekibi üyeleri de destek verdi. Çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Sinop Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Betül Köse, en kuzeyde bulunan, en mutlu il Sinop’un “en”leri arasına en temiz il özelliğini de eklemek istediklerini ifade etti.  Haziran ayında başlayan etkinliğin Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Köse; “Bu etkinliği yaz boyunca yapmamızdaki neden, Sinop’ta yaz aylarında yaşanan nüfus artışı ve bununla birlikte artış gösteren çevre kirliliği. Amaçlarımızdan bir tanesi de farkındalık oluşturmak. İnsanlarımızın çevre kirliliği konusunda duyarlı olmalarını sağlamak. Ekibimiz tamamen gönüllü arkadaşlarımızdan oluşuyor.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi yürütme kurulu, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve hanımeli çarşısında satış yapan kadınlarımız tüm etkinliklerimizde bizlerle oldular. Bizlere etkinliklerimizde çeşitli gruplardan arkadaşlarımızda katılıyor. Haziran ayında yaptığımız ilk etkinliğimizde bizlere CHP Kadın kolları üyeleri destek vermişti. İkinci etkinliğimizde Sinop Güç Birliği Derneği ile çevre temizliği yaptık. Bugün ise bizlere Sinop Bienal ekibinden arkadaşlarımız destek oldular ve hep birlikte eski hal yerinden başlayarak Kumkapı sahiline kadar olan alanda çevre temizliği etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bir sonraki etkinliğimiz ise 29 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Bu anlamda duyarlılık göstererek ilk günden itibaren bizlere destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber