Sinop il geneli ve ilçelerde gerçekleştirilecek Olan 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Ortak Sınavları için gerekli tedbirler alındı. Alınan tedbirler ile alakalı Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, sınava girecek olan öğrencilerin sınavlarını sakin bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği aktarıldı. Emniyetten yapılan bilgilendirmede ayrıca şu ifadelere yer verildi;  “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Ortak Sınavları İl Merkezimiz ve İlçelerimizde 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

İl Merkezimizde 7 okulda gerçekleştirilecek olan sınav için İl Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır.
Sınav esnasında öğrencilerimizin çeşitli sebeplerle dikkatlerinin dağılmaması gerekmektedir. Yüksek ses çıkartarak çevreye rahatsızlık verilmemesi önem arz etmekte olup, inşaat çalışmaları, konvoylar gibi çeşitli sebeplerle öğrencilerin motivasyonunu bozacak olaylara karşı ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve kontroller yapılacaktır.

Sınav öncesinde ve sınav esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli düzenlemeler yapılarak, sınava giren adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar ve işyerleri hakkında Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince yasal işlem yapılacaktır.
İl Emniyet Müdürlüğü olarak 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınava katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz”
 
 
Editör: Vitrin Haber