Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek” isimli projesi içeresinde yer alan “Sinop’ta Bir Gün” etkinliği çerçevesinde; Saraydüzü, Durağan, Boyabat ilçelerinden daha önce Sinop merkezine hiç gelmeyen, toplamda 120 ortaokul öğrencisi, öğretmenleri ve bulundukları İlçe Emniyet Müdürlüğünden birer polis memuru ile beraber Ekim ayının ilk haftası farklı günlerde il merkezinde tur rehberi eşliğinde günübirlik gezi düzenlendi.

Program kapsamında,  sırasıyla Sinop Tarihi Cezaevi, Sinop Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Sinop Kalesi, Büyük Cami, Sakarya Caddesi, İskele ve Şehir Merkezi gezisi. Devamında Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde yemek yenildi daha sonra İl Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Narkotik, Arama Kurtarma ve Mayın Arama köpeklerinin kendi alanları ile ilgili kısa bir eğitim gösterisi izlenmiş ve İl Jandarma binasında bulunan birimler gezilerek İl Emniyet Müdürlüğüne hareket edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde fotoğraf çekimi gerçekleştirilmesi  ardından öğrencilere Emniyet Müdürlüğü binasında  çeşitli şube müdürlükleri gezdirilerek,  “İnterneti Bilinçli Kullanma Çocuk İstismarı, Uyuşturucu Maddeler Ve Çeşitli” konularında öğrencilerimize eğitim verildi.

Program sonunda Şehit Önder Güzel Konferans salonunda öğrencilere Sinevizyon gösterimi yapılarak “ÇOGEP” baskılı tişört, not defteri, kalem, çocuk dergisi gibi çeşitli hediyeler verildi.  
Editör: Vitrin Haber