Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 2016 yılında Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından desteklenen "Mutlu Şehrin Çocuklarının Geleceği" projesi içerisinde yer alan “Polisimizi Tanıyor Musunuz?” etkinliği kapsamında TOKİ Şehit Fatih Erer ve Gelincik Ortaokulunda 5. ve 6. sınıflarda eğitim gören toplam 100 öğrenciye yönelik 21 Aralık 2016 Çarşamba günü Polisevi Konferans Salonunda İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Gelincik Ortaokulu Müdürü Mehmet Özkan ile TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu Müdür Vekili Serap Kırbıyık Taşçı ve emniyet personellerinin katılımlarıyla öğrencilere refakat eden öğretmenler eşliğinde etkinlik düzenlendi. 

Düzenlenen etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, öğrencilere son zamanlarda meydana gelen terör olaylarının her alanında üstün bir gayret gösteren polisimizi biraz daha yakından tanımak, bizden sonra gelecek olan kuşakların polise bakış açısını olumlu yönde değiştirmek ve polislik mesleğinin tanıtımı konularında bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra söz alan Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Müge Turşucu Polislik Mesleğinin ve Emniyet Birimlerinin Tanıtımı, Güvenli İnternet Kullanımı, 155’in önemi konularında çeşitli sunumlar eşliğinde bilgiler verdi. Programda polis klipleri ve emniyet birimlerinin tanıtım filmlerini izleyen öğrenciler için daha sonra sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. 

Gösterim sonrası tüm katılımcı misafirler ve öğrenciler Polisevinde düzenlenen kaynaşma yemeğine katıldı. Etkinlik sonunda çocuklara Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. 
Editör: Vitrin Haber