Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Kuzeyin Parlayan Yıldızları” projesi kapsamında ilçelerde öğrenim gören 44 öğrenci Çanakkale gezisine götürüldü.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında 2014 yılında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Sinop’ta uygulanmaya başlayan “Kuzeyin Parlayan Yıldızları” projesi ile Boyabat Yaşar Topçu YİBO’da öğrenim gören otuz öğrenci ve Saraydüzü Türkaylar Ortaokulunda öğrenim gören on dört öğrenci Çanakkale gezisine götürüldü.

Okullardan katılan iki öğretmen ve dört emniyet personelinin de katılımı ile gerçekleştirilen gezide öğrenciler Çanakkale destanının yazıldığı yerleri gezme ve tanıma fırsatı yakaladı. Çanakkale Eceabat’a giden Sinop kafilesi rehber eşliğinde ilk olarak 57. Alay Şehitliği, ardından Kesikdere Şehitliği, Conk Bayırı ve Çanakkale Şehitleri Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı ve Tabyalar ziyaret ederek tarihi yarımada gezisi tamamladı. Daha sonra vapurla Çanakkale Merkeze geçen grup burada Truva Atı Heykelinin bulunduğu alan, Nusrat Mayın Gemisi Müzesi ve Aynalı Çarşıyı gezdi.

Gezi kapsamında Çanakkale’den Bursa’ya hareket eden öğrenci ve öğretmenler, ilk olarak Bursa Hayvanat Bahçesini gezdi. Bursa’nın tarihi mekanlarından Ulu Camiyi’de ziyaret etme fırsatı yakalayan gençler gittikleri mekanlarda bol bol fotoğraf çektirdi.

Editör: Vitrin Haber