Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kurban bayramı öncesinde vatandaşların huzur ve güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Açıklamada; “Sinop Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın Bayram tatillerini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmeleri için, gerekli güvenlik tedbirleri alınmakta, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzur ve emniyeti sağlanması noktasında çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir” denildi.

UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN
Vatandaşlara çeşitli uyarılarda da bulunulan açıklamada özellikle trafikte hayatı tehlikeye sokacak davranışlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yapıldı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Vatandaşlarımızın, yorgun ve uykusuz olarak trafiğe çıkmamaları, araçları üzerinde gerekli bakım ve kontrollerin yapılması, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek bozuk ve standart dışı donanım kullanmamaları, emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri (koltukları)  konusunda duyarlı olmaları, görevlilerimizin ikazlarına ve trafik işaretlerine uymaları,  cep telefonu kullanımına dikkat etmeleri, hatalı sollama yapmamaları ve hız limitlerine uymaları büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda,  şehir içi ve bölge trafik ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın seyahatlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için araçlar ve sürücüler üzerindeki gerekli kontroller sürdürülmektedir.

DOLANDIRICILARA FIRSAT VERİLMEYECEK
Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri, kurbanlık satış yerleri, Havalimanı, otogar, parklar ve ana arterlerde,  ATM cihazları ve tatil
Editör: Vitrin Haber