Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerin etkilenebileceği her türlü, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korunması amacıyla Sinop İl Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlük ve Amirliklerince toplam 100 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından Sinop Merkez ve ilçelerinde bulunan; çocuk park ve bahçeleri, plajlar ile çevresinde bulunan umuma açık yerler, vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde ve umuma açık eğlence merkezlerinde denetim uygulaması gerçekleştirildi.

Yapılan denetimler sonucunda 678 kişinin GBT kayıtları sorgulandı, 17 işyeri ve 131 araç denetlendi. Gerçekleştirilen GBT sorgusunda 1 (bir) şahsın “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan kesinleşmiş hapis cezasından arandığı tespit edilerek, gerekli işlemler yapılarak şahıs cezaevine teslim edildi. 
Denetimler esnasında 1 şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca, 4 adet dolu mermi ile bir adet şarjör ele geçirildi. Şahıs hakkında 6136 sayılı Kanun gereğince adli tahkikata başlandı. 5 araca çeşitli ihlallerden yasal işlem tatbik edildi. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güvenliğine yönelik denetimlerin aralıksız olarak ve kararlılıkla devam edeceği bildirildi.
    



 
Editör: Vitrin Haber