Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde ve ilçelerde yürütülen çalışmalar kapsamında çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi. Vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından,  İl merkezinde ve ilçelerimizde yürütülen kapsamlı çalışmalarda; 

01.09.2018 günü İl Merkezimizde ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen devriye hizmeti sırasında,  2 adet saksı içinde dikili vaziyette hint keneviri olduğu değerlendirilen bitki görülmüş, saksılara ekilen kenevir bitkilerinin kim tarafından bakımı yapıldığını tespit etme amacı ile yürütülen çalışmada 03.09.2018 tarihinde  S.Ç ve E. B. isimli  şahıslar yakalanmıştır. 

07.09.2018 günü Ayancık İlçesinde yürütülen çalışmalarda E. Ö. isimli şahsın üzerinden poşet içinde bulunan alüminyum folyoya sarılı 3.30 gr eroin maddesi ele geçirilmiştir.
08.09.2018 günü Korucuk Köyünde bir evden uyuşturucu satışı yapıldığına bilgi edinilmesi üzerine yürütülen çalışmalarda Y. E. Ö isimli şahsın üzerinden 2 parça halinde 5,21 gr skunk esrar maddesi, M. B isimli şahsın üzerinden 4 parça halinde 6,92 gr skunk esrar maddesi ele geçirilmiş, M. B. nin ikametinde yapılan arada 4.88 gr skunk esrar maddesi ve 3,9 gr kenevir tohumu ele geçirilmiştir.
13.09.2018 günü İlimiz Erfelek İlçesi Merkez Mahallesinde  bulunan ormanlık alan içerisinde eski bir evin bahçesinde 4 kök kenevir bitkisinin olduğu ve bir kök kenevir bitkisinin de kurutulmaya bırakılmış olduğu tespit edilmiş, konu ile ilgili O. M. Ö isimli şahıs yakalanmıştır. 

Yürütülen çalışmalarla ilgili adli süreç devam etmekte olup, suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız olarak devam etmektedir.”
Editör: Vitrin Haber